Policijsko poročilo PU Celje: 24. 5. 2012

24. 05. 2012 09:33

Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o tatvini osebnega avtomobila BMW 525 d, ki so ga neznani storilci včeraj ponoči ukradli izpod nadstreška stanovanjske hiše v Vojniku. S tatvino povzročena škoda je ocenjena na približno 70.000 €.

V Celju na Zelenici so policisti obravnavali več vlomov v kleti. Eden od lastnikov pogreša moško, žensko in otroško kolo, moške in ženske smuči, rolerje in več različnega električnega orodja. Škodo ocenjuje na 2.400 €.

S področja cestnega prometa policisti tokrat poročajo o štirinajstih prometnih nesrečah. V eni, ki se je zgodila na območju Vranskega, se je včeraj lažje poškodovala kolesarka, ki je padla sama, kolesarila pa je krepko pod vplivom alkohola.

Danes policisti znova prosijo za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče s pobegom, v kateri je bil v torek huje poškodovan pešec. Omenjena prometna nesreča se je zgodila v torek,  nekaj minut čez 22 uro, na  prehodu za pešce na križišču Kidričeve in Efenkove ceste v neposredni bližini stanovanjskega bloka Kidričeva 6, v Velenju.  47-letni pešec  je hodil po hodniku za pešce ob Kersnikovi cesti. Z njegove leve strani  sta na Kidričevi cesti pred prehodom za pešce ustavili dve vozili. V tistem času je po Kidričevi cesti iz smeri krožnega križišča pripeljal neznani voznik osebnega vozila znamke  BMW serije 5, in pred prehodom za pešce začel prehitevati vozili, ki sta stali pred  prehodom za pešce in puščali prednost pešcu.

Neznani voznik je trčil v pešca in odpeljal s kraja prometne nesreče ne da bi ustavil in poškodovanemu pešcu nudil pomoč. Policisti dodajajo doslej zbrane podatke o vozilu. Gre za BMV serije 5,  temnejše barve, najverjetneje črne ali temno rdeče, z registrskimi tablicami celjskega območja in velenjskim grbom ter začetno delno  registrsko oznako UP ali UT. Vozilo je bilo limuzinske izvedbe, z litimi platišči in odbijačem športnega izgleda.

Vse, ki ste prometno nesrečo videli ali o njej karkoli veste, policisti prosijo, da pokličete na Policijsko postajo Velenje ali pa na številko 113 oziroma na anonimno številko Policije 080 12 00. Za pomoč pri razjasnitvi okoliščin prometne nesreče še posebej pozivajo oba voznika, ki sta ustavila pred prehodom in pešcu, dala prednost pešcu ter peški, ki je bila v bližini križišča.

Hkrati se vsem občanom in občankam, ki so se odzvali včerajšnjemu pozivu, policisti za sodelovanje in informacije zahvaljujejo.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
137 queries in 0,956 seconds.