Policijsko poročilo PU Celje: 25. 11. 2011


Po poročanju policistov PU Celje so včeraj na celjskem območju policisti obravnavali petnajst prometnih nesreč, enajst kaznivih dejanj in osem kršitev javnega reda in miru. V včerajšnjih prometnih nesrečah na srečo ni bil nihče poškodovan.

Dan tudi tokrat ni minil brez pridržanj voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Dva so policisti pridržali, trem, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, pa so zasegli vozila.

Že predvčerajšnjim med 12. in 12.30 uro so policisti v Velenju, na Jenkovi cesti, obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bila udeležena mladoletna peška.

Neznana voznica je vozila osebni avtomobil znamke Audi, rdeče barve, delnih reg. št. CE U4-… z velenjskim grbom, po Jenkovi cesti iz smeri Tomšičeve proti Prešernovi cesti. Ko je voznica pripeljala v neposredno bližino objekta Jenkova cesta 15, je vozilo ustavila pred prehodom za pešce ter mladoletni peški pokazala naj prečka vozišče. Ko je bila deklica  že na smernem vozišču za vožnjo v smeri iz Tomšičeve proti Prešernovi cesti, kjer je z vozilom stala tudi  neznana voznica Audija, je le-ta speljala in s prednjim desnim delom vozila trčila v desno nogo peške. Peška pri trčenju ni padla.  Neznana voznica je po dogodku odpeljala naprej v smeri Prešernove ceste, ne da bi ustavila.

Neznano voznico in vse, ki ste omenjeno prometno nesrečo morda videli ali o njej karkoli veste policisti prosijo, da pokličete na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

Velenje je bilo v ospredju tudi glede ostalega včerajšnjega dogajanja.

Včeraj ponoči je neznani storilec na Trgu mladosti v Velenju vlomil v kiosk s pekovskim pecivom in ukradel računalnik.

Sinoči, nekaj po 21. uri, so policisti v Velenju obravnavali drzno tatvino. Dva mlajša moška sta občanki iz rok iztrgala torbo in zbežala.

Lastnik lokala v Velenju pa je danes zjutraj pri vlomu zalotil 29-letnega vlomilca – domačina in ga zadržal do prihoda policistov, ki so mu odvzeli prostost.