Policijsko poročilo PU Celje: 25. 4. 2012


Današnji pregled dogodkov policisti PU Celje začenjajo s podatki o včerajšnji hudi prometni nesreči, ki se je zgodila okoli pol osmih zjutraj na avtocesti med izvozoma Dramlje in Celje–vzhod, v smeri proti Ljubljani. V prometni nesreči je bilo udeleženo eno vozilo in sicer enoprostorec. Poleg voznika je bilo v avtomobilu še šest ljudi. Vseh sedem udeležencev, državljanov Moldavije, se je v prometni nesreči poškodovalo.

Prometna nesreča se je zgodila, ko je 48-letni voznik zapeljal izven vozišča in je najprej trčil v obcestni jarek in nato v travnato brežino, vozilo je dvignilo od tal in je na višini približno dveh metrov in pol trčilo v drevo.  Vozilo se je nato večkrat prevrnilo in na levem boku obstalo na sredini vozišča avtoceste. V prometni nesreči so se trije udeleženci huje poškodovali, štirje pa lažje. Avtocesta v smeri proti Ljubljani je bila zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče slabi dve uri zaprta.

Na gradbišču v Prevaljah, kjer poteka gradnja novega stanovanjskega bloka, so policisti včeraj obravnavali nesrečo pri delu, ki se je k sreči končala le z lažjimi poškodbami delavca. 56-letnemu delavcu je spodrsnilo pri sestopu z gradbenega odra in je z višine približno dveh metrov padel na tla. Pri padcu se je lažje poškodoval.

Na Prevaljah so policisti včeraj nekaj čez 20. uro obravnavali tatvino dobrih 70 litrov goriva na bencinskem servisu. Voznik je gorivo natočil v rezervoar sive Opel Vectre karavan, ki ni imela nameščenih registrskih tablic in odpeljal, ne da bi plačal gorivo.