Policijsko poročilo PU Celje: 25. 5. 2011


V zadnjih 24 urah so policisti na našem območju obravnavali šest prometnih nesreč.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike. Enemu večkratnemu kršitelju so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj posredovali dvakrat. Kaznivih dejanj so našteli osem.

Včeraj zvečer so policisti na Planinskem domu na Mrzlici obravnavali rop. Dva zamaskirana neznanca, visoka med 170 in 180 cm, oblečena v črne jakne in modre jeans hlače, s temnimi šali, sta okoli  21.30 ure vstopila v prostore planinskega doma in od oškodovank  zahtevala denar. Ko sta ga dobila sta odšla v neznano. Vse, ki ste sinoči morda hodili po tej lokaciji prosimo, da nas v primeru, če ste opazili sumljiva moška oziroma prevozno sredstvo, s katerim sta se pripeljala, pokličete na telefonsko številko 113 oziroma na anonimno številko policije 080 12 00.

Policijsko poročilo nadaljujemo s pregledom ostalega dogajanja s področja kriminalitete.

V Štorah so policisti včeraj obravnavali vlom v skladišče odpadnega železa. Storilec je v nočnem času ukradel okoli 100 kg odpadnega bakra in okoli 50 kg odpadne medenine.

V Galiciji so obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Pogrešajo gotovino, prenosni računalnik, mobilni telefon, fotoaparat in več drugih stvari.

Na ulici Frankolovskih žrtev v Celju so neznanci danes okoli enih ponoči poskušali iz osebnega vozila ukrasti platišča. Tatvina jim na srečo ni uspela, ker so bili pregnani.

Danes proti jutru so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal na Lavi v Celju. Pogrešajo menjalni denar.

Za konec policisti obveščajo, da bodo v petek, 27. maja 2011, organizirali javno dražbo najdenih stvari. Dražba bo ob 11. uri na zadnjem dvorišču Policijske uprave Celje, stvari, ki so predmet javne dražbe, si bo mogoče ogledati na dan dražbe med 09. in 10.30 uro na omenjenem prostoru. Prijazno vabljeni.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE