Policijsko poročilo PU Celje: 25. 7. 2011


V zadnjih treh dneh so policisti PU Celje osmim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, zasegli vozila. Šest od teh je vozilo pod vplivom alkohola. Sicer so ta konec tedna zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali enajst voznikov. Eden od njih je imel kar 1,63 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Na srečo ta konec tedna na celjskem območju policisti niso obravnavali hujših prometnih nesreč.

V petek ponoči so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v Podvinu. Storilec je odnesel dva prenosna računalnika in verižico ter lastniku povzročil okoli 700 € škode.

V petek popoldan so policisti v gostinskem lokalu v Žalcu obravnavali tatvino gotovine. Neznani storilec je medtem, ko je natakarica stregla goste na terasi lokala, iz predala v lokalu ukradel okoli 150 € gotovine.

Tudi ta konec tedna so policisti na avtocestnih počivališčih obravnavali tatvine goriva iz tovornih vozil. V petek jo je prijavil voznik češkega tovornega vozila. Neznani storilci so iz njegovega vozila, parkiranega na avtocestnem počivališču Lopata, iztočili okoli 300 litrov nafte. V soboto ponoči  so prav tako na počivališču na Lopati neznanci iz  tovornega avtomobila državljana Romunije iztočili za okoli 450 € nafte.  Tatvino goriva pa so policisti v noči iz sobote na nedeljo obravnavali tudi na avtocestnem počivališču v Tepanju. Lastniku poljskega tovornega vozila so storilci iz rezervoarja iztočili okoli 300 litrov nafte.

Na območju Vitanja je včeraj ponoči neznani storilec vlomil v garažo in iz vozila ukradel denarnico z okoli 200 € gotovine, z bančnimi karticami in ostalimi dokumenti.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE