Policijsko poročilo PU Celje: 26. 10. 2011


Iz PU Celje so sporočili, da je za njimi razmeroma miren dan. Obravnavali so šestnajst prometnih nesreč, deset kaznivih dejanj in dve kršitvi javnega reda in miru. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika,  petim so zasegli vozila.

V Velenju so policisti obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, ki se je nekaj pred 15. uro zgodila v križišču Jenkove in Kidričeve ulice. V nesreči se je huje poškodovala 56-letna kolesarka. V kolesarko, ki se je pravilno pripeljala po kolesarski stezi, je trčil 54-letni voznik osebnega vozila, ki se je vključeval na prednostno cesto Kidričeve ulice.

Med kaznivimi dejanji policisti izpostavljajo vlom v gradbeni zabojnik v kamnolomu v Žusmu, na območju Policijske postaje Šentjur. Storilec je ukradel 200 litrski sod  z nafto.

Ponoči je neznani storilec poskušal vlomiti v gostinski lokal v Šentjurju, kar mu ni uspelo, z vlomom je lastnici povzročil za dobrih 200 € materialne škode.

V Mislinji so policisti včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo, parkirano pred knjižnico. Lastnik pogreša avtoradio, zvočnike in denarnico z dokumenti.