Policijsko poročilo PU Celje: 26. 10. 2015

26. 10. 2015 09:29

PolicijaNa cestah celjske in koroške regije se je v času vikenda zgodilo 27 prometnih nesreč, od tega dve s hudimi telesnimi poškodbami ter 6 z lažjimi.

V soboto, okoli 13.10 ure, je 50-letni voznik kombiniranega vozila na dovozni cesti v kraju Kozji vrh, občina Radlje, pri vzvratni vožnji spregledal 85-letno peško, ki se je v tistem  času nahajala za vozilom. Pri trčenju je peška padla in se hudo telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico Slovenj Gradec, kjer je ostala na zdravljenju.

Druga prometna nesreča,  ki se je končala s hudimi telesnimi poškodbami, pa se je zgodila v nedeljo dopoldan v kraju Stranje. 23-letni voznik motornega kolesa je vozil po lokalni cesti iz smeri Stranja proti naselju Belo. Pred njim vozeč voznik osebnega avtomobila je pred križiščem za Koretno pričel zavirati in zavijati levo. Voznik motornega kolesa, ki je vozil za njim z neprilagojeno hitrostjo, je pričel močno zavirati, vendar se kljub temu ni uspel ustaviti in je močno trčil v zadnji del osebnega avtomobila. Voznik motornega kolesa se je huje telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljal v bolnišnico Celje, kjer je ostal na zdravljenju.

Na področju kriminalitete so policisti minuli konec tedna evidentirali 23 novih kaznivih dejanj. Prevladujejo vlomi in tatvine. Obravnavali so 31 kršitev javnega reda, od tega 13 na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih.

Vlomljeno je bilo v dve hiši v Slovenj Gradcu. Iz prve je bila odtujena manjša vsota gotovine, iz druge pa je bilo odtujeno za okoli 5000 evri zlatnine.

Žalski  policisti  so obravnavali vlom v hišo, kjer so bilo odtujeno 300 evrov gotovine. Celjski policisti so obravnavali vlom v počitniško hišo, kjer so bili odtujeni  umetniška slika, kavni avtomat, posteljnina ter zavese, v skupni vrednosti za okoli 2000 evrov.

Vlom v vikend so obravnavali tudi mozirski policisti. Nepridipravi so odtujili dve zračni puški, dve zračni pištoli, akumulatorske škarje in mačeto.

V Šentvidu pri Grobelnem je bilo vlomljeno v gostinski lokal, kjer so neznani storilci odtujili cigarete in menjalni denar v vrednosti okoli 1800 evrov.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 1,058 seconds.