Policijsko poročilo PU Celje: 26. 4. 2011


V podaljšanem vikendu so policisti na celjskem območju obravnavali 30 prometnih nesreč, v katerih so bile štiri osebe huje, sedem pa lažje telesno poškodovanih.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola, je bilo za najmanj šest ur pridržanih 15 alkoholiziranih voznikov.

V nesreči, ki se je zgodila v soboto ob 20.30 uri v kraju Tabor, se je huje telesno poškodoval  20-letni voznik kolesa z motorjem.

V nesreči, ki se je zgodila v nedeljo ob 18.00 uri v naselju Šentjur, se je huje telesno poškodoval 23-letni voznik motornega kolesa, ki je padel na mokrem vozišču.

V ponedeljek se je v prvi nesreči huje telesno poškodoval 6-letni otrok v katerega je v Presečnem trčila 31-letna voznica osebnega avtomobila. V Velenju pa je  v popoldanske času na Cesti Simona Blatnika padel 72-letni kolesar in se huje poškodoval.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti posredovali 26 krat zaradi kršitev na javnem kraju in 16 krat v zasebnem prostoru. Enega vinjenega kršitelja je bilo potrebno pridržati do streznitve.

Na področju kriminalitete so policisti obravnavali skupno 32 različnih kaznivih dejanj, med katerimi omenjajo tatvino iz hiše na Cesti na Dobrovo v Celju, od koder  lastnik pogreša motorno žago vredno 270 €. Motorno žago pogreša tudi lastnik iz Ljubnega ob Savinji, kateri je oškodovan za 660 €.

Na Ostrožnem je bilo vlomljeno v vikend in lopo, od koder pogrešajo LCD televizor, visokotlačni čistilec, kosilnico na nitko ter nekaj orodja, vse skupaj vredno okoli 880 €.

V Veliki Pirešici so s tovornega vozila demontirali prednji odbijač z žarometi in smerokazi ter vzvratno ogledalo, s čimer so povzročili za 1.500 € materialne škode.

Dušan MARAT

Vodja izmene OKC

POLICIJSKE UPRAVE CELJE