Policijsko poročilo PU Celje: 26. 5. 2011


Včeraj se je na cestah celjske regije zgodilo trinajst prometnih nesreč. V treh prometnih nesrečah s telesnimi poškodbami sta se dva udeleženca huje telesno poškodovala, eden lažje, ostale nesreče so se končale z materialno škodo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali pet voznikov. Enemu večkratnemu kršitelju  so zasegli vozilo.

Prva prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila ob 15.15 uri v Velenju, na Preloškli cesti.  60-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem je izsilil prednost 50-letnemu vozniku osebnega avtomobila. Po trčenju je voznik kolesa s pomožnim motorjem padel in se hudo telesno poškodoval.

Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila ob 23.20 uri na regionalni cesti izven naselja Nova Štifta. 27-letni voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča preko bankine v obcestni jarek in se hudo telesno poškodoval.

Včeraj so policisti zabeležili  še enajst kršitev javnega reda in miru in trinajst kaznivih dejanj.

Včeraj so bili na celjskem odtujeni trije osebni avtomobili. Šentjurski policisti so obravnavali tatvino osebnega avtomobila znamke VW Passat 1,9 TDI, letnik 2002, reg. št. CEC6-70E, srebrne barve. Tatvina je bila izvršena izpred stanovanjskega bloka Cesta Miloša Zidanška 9.

Osebni avto je bil odtujen tudi na parkirišču pred Šparom v Slovenskih Konjicah. Gre za Peugeot 307 2.0 HDI, letnik 2003, reg.CEF4-918. Tretji pa je bil odtujen v Celju na Šaranovičevi ulici. Gre za Peugetot 407, sive barve, karavan izvedbe, reg. Številk CEF3-13M.  Vse ki bi kar koli vedeli o odtujenih avtomobilih naprošamo, da to sporočite na najbližjo policijsko postajo ali na tel. Številko 113.

Božidar Pezdevšek

vodja centra

višji policijski inšpektor II