Policijsko poročilo PU Celje: 26. 6. 2015


PolicijaVarnostno dogajanje preteklih dveh dni je zaznamovalo iskanje pogrešane osebe in ogledi krajev hujših prometnih nesreč.

Pregled dogajanja v zadnjih dveh dneh policisti PU Celje začenjajo s podatkom o pogrešanemu 42-letnemu Šuhel Marku, ki je 19. junija v jutranjih urah osebni avtomobil parkiral na parkirišču pred železniško postajo v Štorah in odšel neznano kam. Vse, ki bi pogrešanega opazili ali bi kar koli vedeli o njegovem izginotju, policisti prosijo, da o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo ali pokličejo na telefonsko številko 113 oziroma na anonimni telefon policije 080 1200.

V sredo so policisti obravnavali dva poskusa vloma. V Kozjem je neznanec poskušal vlomiti v počitniško hišo, v Splošni bolnišnici Celje pa je neznani storilec poskusil vlomiti v predalnik ene izmed zdravniških sob. V obeh primerih je nastala manjša škoda pri vlamljanju.

V popoldanskih urah so policisti opravili ogled kraja vlomne tatvine. Neznani storilec je na Ravnah na Koroškem vlomil v kletne prostore stanovanjskega bloka in iz njih odtujil gorsko kolo. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 1.000 evrov.

Pregled včerajšnjega prazničnega dogajanja policisti začenjajo s podatki o tragični prometni nesreči, v kateri je umrla 79-letna sopotnica v osebnem vozilu.

Prometna nesreča se je zgodila včeraj, okoli pol tretje ure popoldne, v Velikem Širju. Med vožnjo iz Rimskih Toplic proti Zidanem mostu je 79-letni voznik iz neznanega razloga zapeljal desno in z osebnim avtomobilom trčil v obcestno betonsko škarpo. Ob trčenju se je 79-letna sopotnica tako hudo poškodovala, da je okoli sedemnajste ure umrla v Splošni bolnišnici Celje. Voznik je utrpel lažje poškodbe.

To je letos šesta sedma žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. V enakem obdobju lanskega leta je tem območju umrlo devet udeležencev prometnih nesreč.

Pregled včerajšnjega dodajanja policisti nadaljujejo z obvestilom o vlomni tatvini. Neznanec je v mladinskem centru na Mariborski cesti v Celju vlomil v dva aparata za pripravo napitkov. Podjetje je oškodovano za okoli 3.000 evrov.

V popoldanskih urah so policisti opravili ogleda krajev dveh hujših prometnih nesreč.

V Vrhu nad Laškim je na sredini vozišča prišlo do trčenja med kolesarjem in voznikom motornega kolesa. Ob trčenju je 17-letni motorist utrpel hude poškodbe, 19-letni kolesar pa lažje poškodbe. Oba sta bila z reševalnimi vozili odpeljana na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje.

Med vožnjo po cesti s Pečice proti Poljčanam je 17-letni voznik motornega kolesa zdrsnil s kolesom na nasprotno stran vozišča, kjer je trčil v prednji del nasproti vozečega osebnega avtomobila. Pri tem je utrpel hude poškodbe. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan na zdravljenje v Splošno bolnišnico Celje.