Policijsko poročilo PU Celje: 26. 7. 2011


Tako mirnega dne na področju cestnega prometa, kot je bil včerajšnji, policisti PU Celje že dolgo niso beležili.  Obveščeni so bili o dveh prometnih nesrečah. V obeh je prišlo le do materialne škode.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali enega voznika. 0,63 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka mu je pokazal alkotest, s katerim so  mozirski policisti včeraj  nekaj pred polnočjo v Spodnji Rečici preverili njegovo psihofizično stanje.

Trem voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

Kar se tiče prometa lahko torej dodajajo željo, naj tako mirno, kot je bilo včeraj, ostane tudi v prihodnjih dneh.

Na Plinarniški ulici v Celju so policisti včeraj obravnavali tatvino vrat in zadnjega stekla delovnega stroja. Lastnik škodo ocenjuje na dobrih 1.500 €.

V Mežici so policisti obravnavali poškodovanje plinske omarice v podjetju. Neznani storilec, ki je razbil steklo na števcu omarice, je lastniku povzročil za dobrih 2.000 € škode.

V Zrečah so policisti obravnavali vlom v leseno gradbeno barako, postavljeno ob novogradnji. Lastnik pogreša motorno žago, kotno brusilko in udarno kladivo.

Popoldansko dogajanje pa je želel z lažnim obvestilom o zažigu lastne stanovanjske hiše razburkati občan iz Pameč na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, ki je  okoli 18.00 ure poklical Regijsko-obveščevalni center in dejal, da bo zažgal hišo. Dejansko je pred hišo zakuril dve stari vzmetnici ležišč. Občana bodo policisti kazensko ovadili.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE