Policijsko poročilo PU Celje: 26. 9. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o dveh prometnih nesrečah, v katerih sta se huje poškodovala kolesarka in sopotnik v osebnem vozilu.

Prva se je zgodila v petek okoli 13. ure na lokalni cesti v Novem Celju. Prometna nesreča se je zgodila, ko je 57- letna kolesarka vozila kolo po lokalni cesti iz smeri Novega Celja proti Žalcu. Ko je pripeljala do železniške proge, označene s prometnim znakom “Andrejev križ”, vožnja kolesarjem je celo prepovedana s prometnim znakom, je s kolesom zapeljala na železniški tir, padla in se huje poškodovala.

Druga huda prometna nesreča se je zgodila v soboto okoli 16. ure v Golobinjeku, ko je 43-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po regionalni cesti iz smeri Bistrice ob Sotli proti Podčetrtku, v Golobinjeku zapeljal preko hodnika za pešce in z desnim delom vozila  trčil v betonsko škarpo ob desnem robu vozišča. V nesreči se je hudo telesno poškodoval 12-letni sopotnik, 13-letni potnik in voznik sta lažje poškodovala.

Ta konec tedna so policisti na celjskem območju obravnavali 32 prometnih nesreč, dvanajst voznikov so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, desetim voznikom, ki niso izpolnjevali pogojev za vožnjo, so zasegli vozila.

V petek ponoči  je bilo vlomljeno v ograjeno gradbišče v Vitanju. Pogrešajo potopno črpalko, vredno okoli 3.800 €.

V Radljah ob Dravi so policisti v petek dopoldan obravnavali drzno tatvino. Neznani storilec je pod pretvezo, da prodaja posodo in nože,  pristopil do starejšega občana. Ker občana nakup ni zanimal, si je storilec premislil glede ponudbe in je občanu dejal, da mora  po naročilu direktorja posodo razdeliti starejšim občanom, za nože pa mora zahtevati plačilo. Ko se je občan po nagovarjanju neznanca le odločil za nakup nožev in  izvlekel denarnico, je storilec iz  denarnice sunkovito pograbil 50 € bankovec, se usedel v vozilo in odpeljal v neznano.

Ob tej priložnosti policisti občanom znova svetujejo, naj se čim manj zapletajo v pogovore z neznanci, sploh, če jih le ti nagovarjajo k različnim nakupom. Zadeve naj takoj prijavijo policiji, o neznanih storilcih naj si skušajo zapomniti čim več podatkov, kot so osebnostni opis, podatke o  avtomobilu, s katerim so se odpeljali in podobno.

Ob koncu današnjega poročila še podatki o včerajšnjem vlomu.

V jutranjih urah so neznani storilci vlomil v bencinski servis v Veliki Pirešici in ukradli okoli 1.750 € gotovine, več vinjet, mobi kartic in cigaret.