Policijsko poročilo PU Celje: 27. 3. 2017

27. 03. 2017 08:55

Minuli konec tedna so policisti PU Celje na celjskih in koroških cestah obravnavali 45 prometnih nesreč, v dveh sta dve osebi umrli.

Že v petek so policisti poročali, da je ponoči v Trobnem Dolu, na območju Laškega, umrl 25-letni voznik osebnega vozila. Nedeljo pa je zaznamovala tragična prometna nesreča, v kateri je umrl petmesečni otrok. Prometna nesreča se je zgodila nekaj po 16. uri izven naselja Debro.

51-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Celja proti Laškem, je v neposredni bližini večstanovanjske hišo v Debru zapeljal čez neprekinjeno ločilno črto v trenutku, ko je 21-letna voznica pravilno pripeljala iz smeri Laškega. Med vozili je prišlo do silovitega trčenja.
Vozilo voznice je zavrtelo in odbilo v kovinsko ograjo. V trčenju se je voznica lažje poškodovala. Vozilo povzročitelja pa je v trčenju obrnilo na bok in je zdrselo čez celotno vozišče do večstanovanjske hiše, kjer je obstalo na desnem boku. V prometni nesreči je umrl pet mesečni otrok.

Voznik, ki je povzročil prometno nesrečo, se je v trčenju izredno hudo poškodoval, hudo je bila poškodovana tudi 20-letna sopotnica na zadnjem sedežu. 22-letni sopotnik na sprednjem sedežu se je v trčenju lažje poškodoval, prav tako je bil lažje poškodovan tudi 21-letni sopotnik na zadnjem sedežu. V prometni nesreči je bil udeležen še 35-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil za 21-letno voznico in je navozil na odpadle dele vozil.

Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo že pet ljudi. Policisti vse voznike opozarjajo na dosledno spoštovanje cestnoprometnih predpisov in strpnost pri vožnji.

V nadaljevanju še o preostalem dogajanju.

V soboto so bili policisti obveščeni o tatvini motornega kolesa znamke KTM EXC 450, cross izvedbe, belo oranžne barve, letnik 2009. Vozilo je bilo ukradeno izpred stanovanjske hiše v Starem trgu, na območju Slovenj Gradca. Škodo ocenjujejo na dobrih 3.800 €.

Na območju Braslovč se je včeraj huje poškodoval 34-letni padalec. Na višini približno treh metrov se mu je zaradi premalo vzgonskega vetra padalo zaprlo in je padel. Pri padcu se je huje poškodoval.

V Podgaju, na območju Policijske postaje Šentjur, so policisti obravnavali tatvino dveh kardanov in reduktor traktorske kosilnice. Škodo ocenjujejo na okoli 1.000 €.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,496 seconds.