Policijsko poročilo PU Celje: 27. 5. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki o včerajšnji prometni nesreči, v kateri je na lokalni cesti izven naselja Negonje umrl 31-letni voznik  motornega kolesa. Poleg voznika motornega kolesa je bil v prometni nesreči udeležen še 31-letni voznik tovornega vozila.

Prometna nesreča se je zgodila, ko je vznik tovornega vozila, ki je vozil iz smeri Spodnjih Negonij proti prednosti cesti, na prednostno cesto zapeljal, ne da bi se popolnoma prepričal, če lahko to stori varno. Na prednostno cesto je  zapeljal ravno v trenutku, ko je po njej pripeljal 31-letni voznik motornega kolesa. Zaradi izsiljevanja prednosti voznika tovornega vozila je motorist zaviral in pri tem padel po vozišču, po njem bočno zdrsel in trčil v zadnji levi bok tovornega vozila. 31-letni motorist se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.  Na cestah celjske regije je to letos že peta smrtna žrtev prometnih nesreč.

Poleg omenjene so policisti včeraj na našem območju obravnavali še enajst prometnih nesreč. Tri voznike so pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, enemu večkratnemu kršitelju pa so zasegli vozilo.

Zaradi kršitev javnega reda in  miru so posredovali petkrat, od tega štirikrat v javnih prostorih.

Kaznivih dejanj so našteli šestnajst,

Za konec opozarjajo na današnjo javno dražbo najdenih stvari, ki bo 11. uri na zadnjem dvorišču Policijske uprave Celje. Stvari, ki so predmet javne dražbe, si lahko ogledate med 9. in 10.30 uro, na omenjenem prostoru.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE