Policijsko poročilo PU Celje: 27. 6. 2011


Prvo poročilo novega delovnega tedna policisti PU Celje začenjajo s podatki o tragični nesreči.

V soboto okoli 18. ure se je pri padcu s plezalne  stene v Vinski gori smrtno poškodoval 37-letni plezalec, doma iz območja Maribora. 37-letniku, sicer izkušenemu  plezalcu, ki je najbrž plezal brez varovanja,  je na višini 50 do 60 metrov od tal zdrsnilo in je padel v globino. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Istega dne okoli poldneva so policisti hudo nesrečo obravnavali tudi na letnem sankališču na Celjski koči. 47-letna Italijanka se je skupaj s hčerko peljala z letnimi sanmi.  Ob izteku proge je z veliko hitrostjo, brez da bi zavirala, trčila v sani pred seboj. Obe Italijanki  je v trčenju vrglo iz sani,  47- letnica pa se je v trku in  pri padcu huje poškodovala.

V petek zjutraj so slovenjgraški policisti pri tatvini žlebov zalotili 35-letnega Celjana in mu odredili pridržanje. Osumljenega zaradi omenjene in  tudi več drugih tatvin čaka kazenskega ovadba.

V petek dopoldan se je v Otiškem vrhu pri delu s krožno žago v domači delavnici poškodoval 64-letni domačin. 64-letnik je med žaganjem segel v delujočo žago, ki mu je odrezala prste.  Hudo poškodovanega so z reševalnim vozilom odpeljali v  bolnišnico Slovenj Gradec.

V petek je bilo v stanovanjsko hišo vlomljeno v Bočni, na območju Policijske postaje Mozirje.  Lastniki pogrešajo za okoli 3.000 € gotovine in zlatnine.

Za okoli  2.300 € gotovine in zlatnine je neznani storilec odnesel tudi iz stanovanjske hiše na območju Slovenskih Konjic, kamor je vlomil v noči iz sobote na nedeljo.

Današnje policijsko poročilo policisti zaključujejo s podatki s področja cestnega prometa. Ta konec tedna so na območju celjske in koroške regije pridržali  sedemnajst voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Dvema večkratnima kršiteljema pa so zasegli vozil.

Hujših prometnih nesreč ta konec tedna na srečo niso obravnavali.

Včeraj in predvčerajšnjim so žalski policisti s pomočjo gasilcev in občanov iskali 36-letno Branko Bastašič doma iz Polzele, ki je pogrešana od sobote zjutraj. Z iskalno akcijo policija nadaljuje tudi danes. Žalski policisti se ob tej priložnosti za vso dosedanjo pomoč zahvaljujejo gasilcem prostovoljnih gasilskih društev Polzela, Andraž nad Polzelo in Ločica ob Savinji ter sorodnikom in občanom, ki so pomagali pri iskanju.

Današnje poročilo policisti zaokrožujem z voščilom:

“Spoštovane policistke, policisti in ostali delavci policije  iskrene čestitke ob prazniku – Dnevu slovenske policije!”

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE