Policijsko poročilo PU Celje: 27. 7. 2011


Današnje policijsko poročilo je v znamenju dogajanja s področja cestnega prometa. Na srečo tokrat ne zaradi prometnih nesreč. Le dve so policisti včeraj obravnavali na celjskem.

So pa izstopali ugotovljeni prekrški v cestnem prometu.

V sklopu Evropsko usklajenega poostrenega nadzora nad avtobusi, ki ga bodo policisti izvajali do nedelje, so policisti Postaje prometne policije Celje včeraj nekaj pred 13. uro ustavili romunski avtobus s priklopnikom in tako pri vozniku kot sovozniku ugotovili kup prekrškov.

Voznik avtobusa je dvakrat prekoračil dnevni čas vožnje, petkrat ni upošteval predpisanega časa za dnevni počitek, enkrat  pa tedenskega, enkrat je vozil tudi brez kartice. Globa, ki ga je doletela, znaša 460 €.

Sovoznik si je prislužil še višjo globo in sicer 610 €. To pa zaradi tega, ker je dvakrat prekoračil dnevni čas vožnje, osemkrat ni upošteval predpisanega časa za dnevni počitek, dvakrat je prekoračil dovoljeno hitrost in enkrat vozil brez kartice. Poleg omenjenih glob čaka tudi njunega delodajalca globa v višini 2.400 €.

Včeraj okoli 20. ure  zvečer je občan, ki se mu policisti seveda zahvaljujejo obvestil, da na relaciji avtoceste  med Žalcem in Celjem tovorno vozilo s prikolico ogroža sebe in druge udeležence, saj vozi po vseh treh pasovih avtoceste. Policisti so voznika tovornega vozila ustavili na avtocestnem počivališču v Tepanju. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel ukrajinski voznik 0,94 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je bil pridržan, danes ga čaka še obisk sodišča.

V naslednjih dneh bodo policisti poostreno nadzirali vožnjo voznikov tovornih vozil in to s posebno opremo za nadzor tahografov, preverjalo bodo težo  tovora, tehnično brezhibnost vozil in drugo.

Glede na to, da skorajda ne mine dan, da ne bi pridržali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola, vse udeležence v cestnem prometu policisti znova opozarjajo, naj ne uživajo alkoholnih pijač, če nameravajo voziti in naj seveda dosledno upoštevajo cestno prometne predpise.

Z Gradbišča v Grižah je neznani storilec včeraj ponoči odpeljal kompresor vreden okoli 10.000 €.

V Ložnici pri Celju pa so policisti včeraj obravnavali tatvino gotovine iz odklenjenega vozila, parkiranega pred stanovanjsko hišo. Storilec je odnesel 2.200 hrvaških kun.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE