Policijsko poročilo PU Celje: 27. 9. 2011


Današnje policijsko poročilo policisti PU Celje začenjajo s podatki s področja cestnega prometa.

Včeraj so bolj kot prometne nesreče izstopala pridržanja voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola in zasegi vozil.

Policisti Policijske postaje Slovenske Konjice so včeraj popoldne ustavili 47-letnega voznika osebnega vozila, ki mu je prenehalo veljati vozniško dovoljenje in mu zasegli vozilo.Poleg tega je imel še 1,25 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina so v Spodnjih Negonjah ustavili voznika, ki je imel kar 1,37 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali po starem dobrih 2,5 promila. Voznik je vozil tudi brez vozniškega dovoljenja, slednjega sploh nikoli ni imel.

Okoli 2,8 promila alkohola v krvi je imel voznik, ki so ga policisti danes okoli enih zjutraj zaradi divje vožnje opazili že na relaciji med Šentjurjem in Štorami. Voznik je nato odpeljal proti Ljubečni, kjer je zapeljal na avtocesto v smeri proti Mariboru. Pri izvozu za Dramlje so ga nato ustavili policisti Postaje prometne policije in ga pridržali, ker ni izpolnjeval pogojev za vožnjo so mu zasegli tudi vozilo.

Včeraj zjutraj so bili policisti obveščeni, da so neznani storilci s parkirišča Goriške ulice v Celju ukradli BMW 320 D,  karavan, bele barve, letnik 2009. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za dobrih 27.000 €.

V Višnji vasi so policisti obravnavali tatvino okoli 1.300 litrov goriva iz dveh tovornih vozil.

V Ločici ob Savinji so včeraj policisti obravnavali vlom v garažo. Storilec je odnesel visokotlačni čistilec in kosilnico.

V Laškem pa so policisti včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Lastnik pogreša sončna in dioptrijska očala ter mobilni telefon s polnilcem. Škodo ocenjuje na dobrih 700 €.