Policijsko poročilo PU Celje: 28. 10. 2011


Po poročanju policistov PU Celje se je v zadnjih 24. urah na območju PU Celje zgodilo dvaindvajset prometnih nesreč. V dveh nesrečah sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, v preostalih dvajsetih nesrečah pa je šlo le za materialno škodo na udeleženih vozilih in objektih. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali enega voznika, zaradi hujših kršitev pa enemu večkratnemu kršitelju zasegli eno motorno vozilo.

Policijsko posredovanje zaradi kršitev javnega reda in miru je bilo v minulem dnevu potrebno v petih primerih, od tega dvakrat na javnem kraju.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali šestnajst novih kaznivih dejanj in sicer pet vlomov, pet tatvin, poškodovanje tuje stvari in pet ostalih kaznivih dejanj.

Vlomljeno je bilo v trgovino v Šentjurju, kjer so nepridipravi odnesli nekaj menjalnega denarja ter večjo količino cigaret in pijače. Skupno so lastnika oškodovali za približno 2000 EUR. V Šetnjurju so poskušali vlomiti še v stanovanjsko hišo, vendar je storilec iz neznanih razlogov odstopil od dejanja. Tudi konjiški policisti so obravnavali vlom v starejšo stanovanjsko hišo, od koder so storilci odnesli dve starinski uri in nekaj orodja.

Celjski policisiti so pri vlomu v orgajeni prostor poslovnega objekta v Celju prijeli 35-letnega celjana in 31-letno celjanko, ki sta skušala odtujiti večjo količino barvnih kovin.

V naslednjih dneh se pričakuje povečan promet okoli pokopališč. Zato policisti svetujejo,  da se na pot odpravite pravočasno, dosledno upoštevate cestno prometna pravila in morebitne spremembe prometnega režima v bližini pokopališč. Policisti bodo z različnimi oblikami dela zagotavljali večjo varnost in pretočnost prometa. Ob tej priložnosti policisti znova opozarjajo na previdnost na parkiriščih pokopališč, da ne postanete tarča  tatov in vlomilcev. Posebej opozarjajo, da v vozilih na vidnih mestih ne puščajte torbic, aktovk, denarnic in drugih vrednih predmetov.