Policijsko poročilo PU Celje: 28. 11. 2011


Pregled dogodkov minulega vikenda policisti PU Celje začenjajo s podatki o tatvini tovornega vozila,  ki ga je v petek ponoči neznani storilec odpeljal iz parkirnega prostora na Žarovi cesti v Velenju. Gre za  tovorni avtomobil znamke Mercedes Actros, registrskih oznak CE L4-54E. Vozilo je bele barve. Podjetje, ki je lastnik vozila, škodo ocenjuje na dobrih  70.000 €.

V isti noči so policisti na Starem trgu v Velenju obravnavali vlom v poslovni prostor. Pogrešajo nekaj oblačil in menjalnega denarja. Škodo ocenjujejo na 500 €.

V petek zvečer so policisti vlom  v stanovanjsko hišo obravnavali na Cesti v Ostrožno v Celju.  Lastnica pogreša za okoli 10.000 €  zlatnine, ročnih ur in gotovine.

Od sobotnega dogajanja policisti najprej izpostavljajo prometno nesrečo, v kateri sta se poškodovali dve osebi. Prometna nesreča se je zgodila ob 4. uri  zjutraj na cesti Šentjanž – Otiški vrh. 22-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Šentjanža proti Otiškem vrhu. Izven naselja Šentjanž je v desnem nepreglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal na levo smerno vozišče, kjer je vozilo trčilo v robnik, nato ga je odbilo izven vozišča, kjer je trčilo v drevesni panj, nato pa ga je odbilo nazaj na vozišče. V trčenju se je 22-letni voznik huje telesno poškodoval, 20-letni sopotnik pa lažje.

V soboto zvečer so policisti v  Ločici ob Savinji obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je odnesel za okoli 2.000 €  gotovine in nakita..

V Celju, ob Bežigrajski cesti, so policisti v soboto obravnavali vlom v  poslovne prostore trgovine. Pogrešajo tri oljne gorilnike, vredne 1.200 €.

Tudi ta konec tedna ni šlo brez pridržanj voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Policisti so jih pridržali šest.