Policijsko poročilo PU Celje: 28. 2. 2011


Zadnje letošnje februarsko poročilo je zaznamovano z dogajanjem ob koncu počitnic,  z družinsko tragedijo v Šentjurju. V soboto zvečer se je namreč v Šentjurju zgodila družinska tragedija, v kateri sta umrla 42-letni moški in njegova 33-letna partnerica. Policisti so ju, po obvestilu sorodnika, okoli  19.20 ure našli mrtva v kletnih prostorih stanovanjske hiše.  Preiskava o okoliščinah smrti še poteka.

V petek popoldne so policisti obravnavali dve drzni tatvini. Prva se je zgodila okoli 17. 00 v trgovini v  Vinski gori. Dva moška, sta pri plačevanju kupljenih artiklov, odrinila trgovko od blagajne in iz blagajne ukradla dobrih 900 €  ter pobegnila.
Ob 17.50 uri sta za zdaj še neznana storilca v trgovini na Vranskem,  prav tako pri plačilu blaga, odrinila prodajalko in iz blagajne ukradla okoli 500€. Eden od osumljenih je trgovko, ki je hotela tatvino preprečiti, udaril po obrazu. Po dejanju sta pobegnila.
Dejanja sta v obeh primerih osumljena mlajša moška, ki sta se s kraja odpeljala s temnejšim vozilom, karavanom, po pridobljenih podatkih bi lahko šlo za OPEL ASTRO starejšega letnika, z ljubljanskimi tablicami.

V soboto so policisti v trgovini  na Stanetovi ulici v Celju obravnavali tatvino. Neznanec je ukradel pet  torbic vrednih okoli 150 €.

V Lepi njivi na območju Mozirja so včeraj obravnavali tatvino osebnega vozila Ford Fiesta, letnik 1995,  vrednega okoli  500 €.

V soboto zvečer so policisti v Kaplji vasi obravnavali prometno nesrečo v kateri se je huje poškodoval 29- letni voznik osebnega vozila, ki  je vozil po lokalni cesti iz  smeri  Šentruperta proti Preboldu. V Kaplji vasi je v desnem  ovinku zapeljal s ceste ter silovito trčil v drevo. Hudo  poškodovanega voznika so iz vozila rešili gasilci.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bilo minuli vikend pridržali 16 voznikov.

Milena Trbulin
TISKOVNA PREDSTAVNICA
POLICIJSKE UPRAVE CELJE