Policijsko poročilo PU Celje: 28. 4. 2016

28. 04. 2016 10:51

PolicijaVarnostno dogajanje preteklih dni je zaznamovalo včerajšnje sneženje, zaradi katerega je prišlo do številnih zastojev prometa in večjega števila prometnih nesreč z gmotno škodo na udeleženih vozilih in objektih ob cestah. Policisti so prioritetno opravljali naloge varovanja ljudi in njihovega premoženja.

Današnje poročilo policisti PU Celje začenjajo z obvestili o varnostnih dogodkih, ki so jih obravnavali v torek.

V jutranjih urah so policisti opravili ogled kraja požiga stanovanja v desetem nadstropju stanovanjskega bloka na Jenkovi cesti v Velenju. Zaradi nevarnosti je bilo iz 20 stanovanj evakuiranih okoli 60 stanovalcev. V požaru nihče ni bil nihče telesno poškodovan, nastala pa je gmotna škoda za okoli 100.000 €. Sedeminsedemdesetletni osumljenec je bil v času odvzema prostosti prepeljan na zdravljenje v psihiatrično bolnišnico.

V dopoldanskih urah so policisti v sodelovanju z bližnjimi sorodniki, domačimi in gasilci ter s pomočjo helikopterja slovenske policije, na območju Šentjurja pri Celju, opravili iskalno akcijo pogrešanega domačina. V zgodnjih popoldanskih urah ga je v zapuščenem bunkerju našel sosed. Zaradi poškodb pri padcu v bunker je bil prepeljan na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

V popoldanskih urah so policisti opravili ogled kraja nesreče pri delu v enem izmed podjetij na Planini pri Sevnici. Med razkladanjem lesa je hlod hudo poškodoval enega izmed zaposlenih. Okoliščine nesreče policisti še ugotavljajo.

Na Savinjski ulici v Celju so policisti obravnavali kaznivo dejanja vloma v stanovanje. Neznanec je odtujil kuverto z večjo vsoto gotovine in dve vrednejši ročni moški uri v skupni vrednosti okoli 4.000 €.

V zgodnjih večernih urah so policisti v sodelovanju z domačimi in 64 gasilci prostovoljnih gasilskih društev  Dravograd, Črneče in Libeliče, opravili iskalno akcijo pogrešane varovanke doma starostnikov Črneče. Z iskalno akcijo, med katero pogrešane niso našli, so zaključili uro po polnoči. V zgodnjih jutranjih urah je pogrešano, ki se je peš vračala v dom starostnikov, med vožnjo na delo opazila ena izmed zaposlenih v domu starostnikov Črneče. Pogrešana je noč preživela pri znancih na Selah.

V nočnih urah je v Lazišah, na območju Šentjurja pri Celju, prišlo do požara na manjšem objektu. Med kuhanjem žganja je prišlo do pregretja dimniških naprav in posledično do požara na ostrešju objekta. Nastala je škoda za okoli 15.000 €.

V poznih nočnih urah je do požara prišlo tudi na stanovanjskem objektu v Mislinjski Dobravi pri Slovenj Gradcu. Zaradi pregretja iverne plošče tal podstrešja je nastala gmotna škoda za okoli 1.000 €.

Policisti poročilo nadaljujejo z obvestili o varnostnih dogodkih včerajšnjega prazničnega dne.

V jutranjih urah so policisti na Rudarski cesti v Velenju opravili ogled kraja vloma v slaščičarno. Pri vlamljanju je neznanec povzročil za okoli 1.100 € škode na objektu.

Okoli poldneva so policisti v Arclinu pri Celju obravnavali vlom v poslovni prostor enega izmed podjetij. Neznani storilec je odtujil več kosov mobilnih aparatov in manjšo vsoto menjalnega denarja, v skupni vrednosti okoli 6.000 €.

V zgodnjih večernih urah je bil na območju Rogaške Slatine hudo poškodovan domačin, ki je po sporu s sorodnikom skočil z balkona stanovanjske hiše. Pri tem je utrpel hude poškodbe nog in glave. Okoliščine dogodka policisti še preverjajo.

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih preteklih dveh dnevov policisti zaključujejo s prošnjo očividki prometne nesreče, ki se je zgodila v torek, 26. aprila, okoli 18.30 ure, v krožnem križišču glavne ceste v bližini trgovskega centra Hofer v Slovenj Gradcu.

Med prečkanjem vozišča po kolesarski stezi je kolesarka močno zavrla in padla po vozišču. Pri tem je utrpela lažjo telesno poškodbo. Neznano voznico kombiniranega vozila, ki je pripeljala iz Dravograda policisti prosijo, da zaradi razjasnitve poteka in nastanka prometne nesreče pokliče na številko 113 ali se zglasi na Policijski postaji Slovenj Gradec.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 3,611 seconds.