Policijsko poročilo PU Celje: 28. 5. 2015


PolicijaV jutranjih urah včerajšnjega dne so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje opravili ogled kraja delovne nesreče v enemu izmed podjetij Železarne Ravne na Koroškem. Pri prevozu tovora je 56- letni voznik viličarja trčil ob rob kontejnerja in ga potisnil naprej. Ob tem je 43-letnega delavca stisnilo ob kovinske polizdelke. Utrpel je lažje poškodbe. Zoper voznika viličarja bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Okoli poldneva so policisti obravnavali drugo delovno nesrečo v Dobovcu pri Rogatcu. Pri sestopanju s strehe se je 48-letnemu delavcu montažna lestev, ki je bila pritrjena v zid zgradbe Osnovne šole Dobovec, nenadoma iztrgala iz zidu. Pri padcu se je lažje telesno poškodoval.

Na Cesti v Trnovlje je neznanec iz dveh delovnih strojev odtujil okoli 150 litrov nafte. Podjetje je oškodovano za okoli 200 evrov.

Na Cesti Simona Blatnika v Velenju je neznanec v preteklih dneh v enem izmed trgovskih centrov odtujil električno koso v vrednosti 845 evrov.

Na Oblakovi ulici v Celju je neznani storilec razbil zadnje steklo na osebnem avtomobilu in iz notranjosti odtujil denarnico z manjšo vsoto gotovine, plačilnimi karticami in dokumenti. Lastnik nastalo škodo ocenjuje na okoli 600 evrov.

V zgodnjih urah današnjega dne so policisti Policijske postaje Celje na Kosovelovi ulici v Celju prijeli 39-moškega, ki je pred tem s poslovnega objekta odtujil okoli 7 metrov bakrenih odtočnih cevi. Na kraju so mu odvzeli prostost in mu zasegli ukradeno  blago, ki bo vrnjeno lastniku.

Današnje poročilo policisti zaključujejo z obvestilom o opravljenem ogledu kraja vloma v dne skladišči  enega izmed podjetij v Nazarjah. Neznani storilec je povzročil večjo škodo pri vlamljanju in iz enega skladišč odtujil rabljeni vrtalni stroj.