Policijsko poročilo PU Celje: 28. 6. 2016


PolicijaNa področju varnosti cestnega prometa so celjski policisti včeraj obravnavali 13 prometnih nesreč, v katerih so bili štirje udeleženci lažje telesno poškodovali, ostale pa so se končale z materialno škodo na udeleženih vozilih in cestnih objektih. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so dvema kršiteljema zasegli osebni vozili.

V jutranjih urah so policisti na Jamovi ulici v Celju opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je odtujil več kosov različnega električnega orodja v vrednosti 1.600 €.

Okoli osme ure zjutraj so bili policisti obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila v enem izmed podjetij v Dobji vasi pri Ravnah na Koroškem. Zaradi iskrenja pri brušenju enega izmed delov delovnega stroja je zagorela posoda z razredčilom. Pri gašenju je enega izmed zaposlenih opeklo po nogi. Policisti so opravili ogled kraja dogodka in obvestili pristojnega delovnega inšpektorja.

Okoli desete ure dopoldne so policisti obravnavali kaznivo dejanje roparske tatvine. Neznanec je v eni izmed prodajaln v Celju fizično odrinil prodajalko in iz blagajne odtujil 150 €. Za storilcem policisti še poizvedujejo.

V dopoldanski urah so policisti obravnavali vlom v enega izmed poslovnih objektov v Celju. Neznanci so odtujili večjo količino različnega gradbenega materiala. Lastnik je oškodovan za okoli 6.000 €.

Okoli poldneva so bili policisti obveščani o kaznivem dejanju goljufije. Na Stanetovi cesti v Velenju se je pri eni izmed stanovalk zglasila neznanka in ji v nakup ponujala več različnih pasov v vrednosti 250 €. Ker oškodovanka ni imela toliko denarja pri sebi,  je od nje vzela 100 €, vendar ji ni prodala obljubljenega pasu, temveč manj vreden elastičen povoj.

V popoldanskih urah so policisti na Prešernovi ulici v Celju opravili ogled kraja vloma v kletne prostore. Neznani storilec je povzročil škodo pri vlamljanju in odtujil štiri kristalne kozarce. Lastnica škodo ocenjuje na okoli 100 €.