Policijsko poročilo PU Celje: 28. 8. 2012


Včeraj zjutraj so bili policisti PU Celje obveščeni, da so neznani storilci s parkirišča na Zdraviliški cesti v Podčetrtku odpeljali tovorno vozilo znamke Mercedes Benz, tip Actros 1844 LS,  bele barve,  registrskih oznak  CE F2-42H. Lastnik vozila ocenjuje, da je s tatvino oškodovan za dobrih 35.000 €.

V Obrežju, na območju Radeč, so včeraj policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznanec je poškodoval okno in vstopil v hišo ter odnesel mobilni telefon in vrednejšo žepno uro. Pred hišo si je pripravil še TV  sprejemnik in motorno žago. Slednjega mu ni uspelo odnesti, ker se je lastnik pravočasno vrnil domov. Kljub vsemu je z vlomom in tatvino telefona in žepne ure  lastniku povzročil za dobrih 1.000 € škode.

V Arji vasi so policisti obravnavali tatvino treh avtomobilskih pnevmatik s platišči, vrednih okoli 2.000 €.  Storilec jih je ukradel s parkiranega pol priklopnega vozila, prikolico le tega pa je  potem, ko je ukradel pnevmatike s platišči, podložil z drvmi.

V Medlogu je bilo včeraj vlomljeno v podjetje v stečaju. Iz prostorov podjetja je storilec odnesel okoli 150 m štiri žilnega kabla, vrednega najmanj 1.500 €.

Na Bežigrajski cesti v Celju so policisti včeraj obravnavali tatvino dveh akumulatorjev. Neznani storilec je akumulatorja ukradel iz tovornega vozila.

V Žalcu, pred eno od trgovin, so policisti včeraj obravnavali drzno tatvino. Storilec je moškemu, ki je sedel v avtomobilu dejal, da mu iz avtomobila izteka gorivo in ga zamotil s pogovorom.  Medtem, ko je moški preverjal, kje naj bi gorivo iztekalo, je drugi storilec iz avtomobila ukradel denarnico z dokumenti in okoli 400 € gotovine.

Poleg omenjenih so policisti včeraj obravnavali še osem  kaznivih dejanj. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali osemkrat, prometnih nesreč, na srečo lažjih, pa so našteli štirinajst.