Policijsko poročilo PU Celje: 29. 10. 2014


PolicijaS pregledom včerajšnjega dogajanja policisti PU Celje začenjajo s podatki o prometni varnosti. Tekom včerajšnjega dne so obravnavali dvanajst prometnih nesreč, v katerih je bila ena oseba hudo, dve pa lažje telesno poškodovani.

Včeraj, okoli osme ure zjutraj, se je v kraju Mislinjska Dobrava pri Slovenj Gradcu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila hudo poškodovana 32-letna voznica osebnega avtomobila, ki je z vozilom zapeljala na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčila v nasproti vozeče tovorno vozilo. Pri tem je utrpela hude telesne poškodbe. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče je prišlo do zastojev prometa.

V jutranjih urah včerajšnjega dne so policisti v Novi Cerkvi pri Vojniku opravili ogled kraja vloma v stanovanjsko hišo, ki je bil storjen preteklo soboto v popoldanskem času. Neznani storilec je odtujil pisemske kuverte z gotovino, tablični računalnik, HI-FI sistem in več kosov električnega orodja. Lastnika je oškodoval za okoli 2.150 €.

V dopoldanskih urah so policisti v Gaberkah pri Velenju našli in zasegli motorno kolo, kros izvedbe, ki je bilo pred časom odtujeno. Po prepoznavi so ga vrnili lastniku. Okoliščine izvršenega kaznivega dejanja še ugotavljajo.

V popoldanskem času so policisti v eni izmed prodajaln večjega trgovskega centra na Mariborski cesti v Celju obravnavali tatvino denarnice z manjšo vsoto gotovine, dokumenti in bančnimi karticami. Storilec je po storitve tatvine z ukradeno bančno kartico na bankomatu opravil dvig gotovine v znesku 200 €, nakar je še štirikrat neuspešno poskusil z dvigih gotovine na drugih bankomatih. Lastnica je oškodovana za najmanj 300 €. Okoli pol štirih popoldne so policisti na Bežigrajski cesti v Celju po storjenih tatvinah oblačil v dveh prodajalnah večjega trgovskega centra prijeli 54-letnega osumljenca iz Ljubljane. Ob prijetju so mu odvzeli prostost in zasegli ukradene predmete. Za sostorilcem, ki je s kraja pobegnil, še poizvedujejo.

V nočnih urah so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljenec je pretepel partnerko in jo pri tem lažje telesno poškodoval. Zdravniško pomoč je iskala v bližnjem zdravstvenem domu. Storilcu so policisti izrekli prepoved približevanja oškodovanki, po vseh zbranih obvestilih pa ga bodo tudi kazensko ovadili.

V zgodnjih jutranjih urah so bili policisti obveščeni o vlomu v prostore bencinskega servisa na Ipavčevi ulici v Celju. Po prvih ugotovitvah je neznani storilec vrgel kamen v steklena vrata, da so se razbila in nato vstopil v notranjost. Ogled kraja kaznivega dejanja policiszi še opravljajo, zato o nastali škodi in odtujenih predmetih še ne morejo poročati.

Današnje poročilo policisti zaključujejo z nevsakdanjim humanim delom policistov. V nočnih urah so nudili pomoč pri spremstvu reševalnega vozila, s katerim je bil opravljen nujen prevoz pacienta iz Maribora v UKC Ljubljana. Nujno spremstvo je minilo brez posebnosti.