Policijsko poročilo PU Celje: 29. 3. 2013

29. 03. 2013 09:36

Včeraj so bili policisti PU Celje obveščeni o  dvanajstih prometnih nesrečah, prav toliko kaznivih dejanjih in štirinajstih kršitvah javnega reda in miru.

Na  avtocestnem počivališču Lopata je neznanec včeraj ponoči iz tovornega vozila poljskega voznika ukradel dobrih 500 litrov nafte.

V Podpeči pri Šentvidu so policisti včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je ukradel gotovino in bančno kartico.

V Tomaški vasi, na območju Policijske postaje Slovenj Gradec, so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Vlomljeno je bilo skozi terasna vrata. Kaj  je storilec odnesel,  še ni znano, saj lastnica živi v tujini.

Vlom v stanovanjsko hišo so policisti včeraj obravnavali tudi v Rimskih Toplicah. Po prvih podatkih ni storilec  uspel ničesar odnesti.

Še o vlomu v stanovanjsko hišo v Socki poročajo policisti. Storilec je v hišo vlomil skozi terasna vrata. Odnesel je več zlatnine.

V Slovenskih Konjicah, na ulici  Toneta Melive, so policisti obravnavali dva vloma v kleti stanovanjskega bloka. Iz obeh je storilec ukradel po dve kolesi. V prvem primeru lastniki škodo ocenjujejo na 500, v drugem pa na 900 €.

Pred nami so velikonočni prazniki, ko bodo mnogi posamezniki ali organizirane skupine streljali s  »karbidom« ali z možnarji.  Zato policistis še posebej opozarjajo na uporabo možnarjev različnih izvedb. Možnaristi morajo imeti certifikat ali potrdilo o usposobljenosti za streljanje z možnarji. Pri pokanju z možnarji in acetilenom morajo udeleženci oziroma organizatorji poskrbeti za varnostne ukrepe. Zakon o varstvu javnega reda in miru med velikonočnimi prazniki dovoljuje uporabo karbida in drugih plinskih zmesi za pokanje. Upoštevati pa je treba, da mora biti med 22. in 6. uro zagotovljen nočni mir in počitek ljudi. Globa za nespoštovanje teh določil znaša od 83,46 do 208,65 €.

Ne pozabite, da v teh dneh ni dovoljena uporabo ognjemetnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok (najpogosteje so to petarde najrazličnejših oblik in moči). Policisti bodo dosledno ukrepali proti vsem, ki bodo kršili določbe o uporabi pirotehničnih izdelkov. Za posameznike je predvidena globa od 400 do 1.200€, za pravne osebe pa od 3.000 do 50.000€.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 0,976 seconds.