Policijsko poročilo PU Celje: 29. in 30.6.2017 (pijan vozil v napačno smer, vlomi, prometne nesreče…)

30. 06. 2017 11:10

Po avtocesti vozil v napačno smer

Včeraj, okoli  polnoči, je na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje poklicalo več voznikov, ki so sporočili, da na relaciji Arja Vas – Šempeter, voznik osebnega vozila vozi v napačno smer.

Policisti Postaje prometne policije Celje so kmalu po prejetih klicih, na območju Arje vasi, ustavili 55-letnega voznika osebnega vozila, doma z območja Zagorja ob Savi, ki je po avtocesti vozil v napačno smer. Voznik je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 0,84 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so mu prometni policisti odredili pridržanje, zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Celju, saj gre  v  konkretnem primeru za storitev dveh hujših prekrškov v javnem cestnem prometu, za katera je v obeh primerih predpisana globa 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, zaradi katerih se po zakonu izreče prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Policijska uprava Celje, pregled dogodkov: 29. junij 2017

Včeraj  zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v poslovne prostore v Šentjurju, na Cesti Kozjanskega odreda. Storilec je ukradel visokotlačni čistilec.

V Šentjurju smo včeraj obravnavali tudi vlom v skladiščne prostore podjetja na Ulici Leona Dobrotinška. Pogrešajo okoli 45 euro palet in približno 30 kolutov s kabli.

Policijska uprava Celje, pregled dogodkov: 30. junij 2017

Današnje policijsko poročilo je povsem v znamenju dogajanja na Koroškem.

Včeraj, okoli 19. ure, smo na Koroški cesti v Radljah ob Dravi obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba hudo poškodovala, ena pa lažje.

19-letni  voznik, poljski  državljan, je vozil iz smeri Ulice pod Gradom proti Zgornji Vižingi. Ko je pripeljal do križišča z glavno cesto, je brez zaustavljanja zapeljal v križišče, v smeri Zgornje Vižinge. Tisti trenutek je iz smeri Dravograda, pravilno pripeljal 52-letni voznik tovornega vozila. Vozili sta trčili. V trčenju se je 52-letni voznik tovornega vozila, doma z območja Radelj ob Dravi, lažje poškodoval, njegov 56-letni sopotnik, prav tako doma z območja Radelj ob Dravi pa huje. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta več ur zaprta.

V Bukovski vasi, na območju Policijske postaje Dravograd, so policisti sinoči obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel računalniški monitor, dva tablična računalnika in igralno konzolo.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 1,699 seconds.