Policijsko poročilo PU Celje: 29. 4. 2011


V zadnjih 24 urah je bilo na celjskem, kar se tiče prometne varnosti, relativno mirno. Policisti so obravnavali pet prometnih nesreč, vse so se končale z zvito pločevino na vozilih in bodo morali lastniki obiskati avtokleparske in avtoličarske delavnice. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola tokrat policisti niso nikogar pridržali, enemu večkratnemu kršitelju so zasegli vozilo. Na področju javnega reda in miru so policisti intervenirali štirikrat, enkrat na javnem kraju in trikrat v zasebnih prostorih.

Policisti in kriminalisti so v svoje evidence vpisali 16 novih kaznivih dejanj in sicer 8 vlomov, 5 tatvin in tri kazniva dejanja iz ostalih področij policije.

Vlomljeno je bilo v gostinski lokal  v Žalcu, kjer so nepridipravi odtujili menjalni denar za cca. 70 EUR. V gostinski lokal je bilo vlomljeno tudi v Medlogu, kjer  so bili odtujeni cigareti in razne pijače v vrednosti 150 EUR.  V Celju je bilo vlomljeno v stanovanje, iz katerega je storilec odtujil LCD televizor, vreden 500 EUR. V Celju je bilo vlomljeno tudi v klet, kjer pa ni bilo nič odtujenega. Vlomilci so bili na delu tudi v štorah, kjer so iz ograjenega skladišča odtujili  nekaj odpadnega bakra. Poskus vloma so obravnavali Velenjski policisti, neznani vlomilci so poskušali vlomiti v pomožne prostore enega izmed hotelov, vendar so zaradi prisotnosti hotelskega osebja od dejanja odstopili in pobegnili.

Nekaj pred eno uro zjutraj so bili policisti obveščeni o vlomu v prostore trgovine v Celju, kjer naj bi trije mlajši fantje  iz  trgovine odnašali pijačo. Policisti so takoj odšli na kraj in  pričeli zbirati obvestila.  Policisti so v bližini izsledili in prijeli vse tri storilce. Ugotovili so, da gre za tri še  mladoletne celjane. Vsti trije so bili pridržani in po končanem postopku spuščeni, zagovarjali pa se bodo pred sodnikom za kaznivo dejanje velike tatvine.

Praznovanje 1. maja bodo popestrile številne javne prireditve in različna zbiranja. Prvomajske praznike običajno spremlja pokanje z možnarji, karbidom in drugimi nevarnimi sredstvi. Nestrokovna uporaba le teh je lahko še posebej nevarna za otroke in mladoletnike, ki pri streljanju uporabljajo različne pripomočke kot so smodnik, karbid, bencin in podobno in to počno brez spremstva odrasle osebe.  Čeprav policisti vsako leto opozarjajo na nevarnost uporabe teh izdelkov, se po praznikih  nikoli ne moremo izogniti poročanju o poškodbah, ki so nastale zaradi njihove uporabe.

Za konec vas policisti želijo opozoriti na povečan promet, ki se obeta v dneh praznikov, zaradi česar bodite v naslednjih dneh za volanom še posebej strpni in previdni.

Božidar Pezdevšek

Vodja centra

Višji policijski inšpektor II