Policijsko poročilo PU Celje: 29. 6. 2011


Včeraj je bilo na celjskem območju izredno mirno. Policisti so obravnavali pet prometnih nesreč z materialno škodo, pet kaznivih dejanj in šest kršitev javnega reda in miru.

V Štorah so policisti včeraj obravnavali tatvino tone litine, ki je dodatek jeklu. Neznani storilci so jo odnesli iz skladišča podjetja. Povzročena škoda znaša 18.000 €.

Na Mestnem trgu v Šentjurju pa so obravnavali vlom v klet. Pogrešajo svetlobno tablo in škarje za rezanje žive meje. Škodo ocenjujejo na 700€.

Nova prometna zakonodaja prinaša številne spremembe, ki bodo vplivale tako na delo policije kot tudi na kršitelje cestnoprometnih predpisov. Čeprav je nosilec nove prometne zakonodaje Ministrstvo za promet Republike Slovenije, ki je tudi pristojno za tolmačenje, se bodo občani ob kršitvah najprej srečali s policisti. Da bi bil prehod na nove zakonske določbe občanom čim bolj prijazen, bodo policisti  jutri, torej dan pred nastopom nove prometne zakonodaje, udeležencem v cestnem prometu na razumljiv način pojasnjevali tako pristojnosti policije kot tudi spremembe, ki se bodo kršiteljev neposredno dotaknile. S svojimi vprašanji se bodo lahko obrnili na številne informacijske točke, ki jih bodo v ta namen začasno postavili na različnih lokacijah.

Na Koroškem vam bodo policisti za vprašanja o novi zakonodaji  na voljo jutri  med 14. in 16. uro v prodajnem centru Tuš market na Ravnah ter med 17. in 19. uro v prodajnem centru Supermarketa Mercator Ravne.

Šentjurski policisti bodo  jutri občane z novo prometno zakonodajo seznanjali  med 09.30 in 11. uro na avtobusnem postajališču v Dolah, med  11. in 12.30 uro na avtobusnem postajališču v Stopčah in  med 12.30 in 14. uro  na avtobusni postaji v Goričici.

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina vabijo vse občane, ki se želijo seznaniti z novostmi prometne zakonodaje, pred Mercatorjevo blagovnico Boč na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini jutri med 12. in 16. uro.

Celjani in okoličani ste jutri  med 11. in 13. uro vabljeni na Avtopoligon Ljubečna, kjer bodo policisti  ob predstavitvi naprav za merjenje prekoračitev hitrosti predstavili novosti prometne zakonodaje.

Za konec še zahvala žalskih policistov. Za pomoč pri iskanju pogrešane Branke Bastašič, ki so jo na srečo včeraj našli,  se zahvaljujejo članom Planinskega društva Polzela, Lovski družini Polzela, Prostovoljnimi gasilskim  društvom  Polzela, Andraž nad Polzelo in Ločica ob Savinji ter sorodnikom pogrešane, znancem in vsem občanom, ki so jo pomagali iskati.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE