Policijsko poročilo PU Celje: 29. 6. 2015

29. 06. 2015 08:52

PolicijaPregled dogajanja v zadnjih treh dneh policisti PU Celje začenjajo s podatki o vlomu v stanovanjsko hišo v Zgornji Hudinji. Neznani storilec je odtujil računalnik, mikrovalovno peč in sokovnik v skupni vrednosti okoli 400 evrov.

V Podkraju pri Velenju je neznanec s parkiranega osebnega avtomobila odtujil vsa štiri platišča s pnevmatikami. Lastnik škodo ocenjuje na 800 evrov.

V Spodnjem Sečovem so policisti opravili ogled kraja tatvine denarnice in ključev iz odprte stanovanjske hiše. Lastnik je oškodovan za okoli 1.000 evrov.

Na Ravnah na Koroškem je neznanec odtujil sveženj časopisov v vrednosti 300 evrov.

V petek, v večernih urah, so policisti v Pristavi pri Lesičnem obravnavali kaznivo dejanje grožnje z napadom na policista, ki jih je med pregledom poškodb na vozilu izrekel 59-letni osumljenec.

Na Savinjski cesti v Žalcu je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Iz nje je odtujil sef z večjo vsoto gotovine in ključe za zagon motorjev večjega števila različnih vozil.

V noči iz petka na soboto so policisti ob pomoči varnostnikov prijeli 36-letnega osumljenca iz Celja, ki je  vlomil v prodajalno na Kersnikovi ulici v Celju. Njegova kriminalno dejavnost policisti še preverjajo.

V soboto, v jutranjih urah, so policisti opravili ogled kraja vloma v prostore podjetja v Mozirju. Neznani storilec je iz skladišča odtujil dve motorni žagi, električno orodje in laserski merilec v skupni vrednosti okoli 3.000 evrov.

Na Mariborski cesti v Celju je neznanec izpred avtohiše odtujil motorno kolo znamke BMW R1200, reg. št. CE FA-18. Podjetje je oškodovano za okoli 22.000 evrov.

V soboto dopoldne so policisti obravnavali tudi vlom v stanovanjsko hišo na Vranskem. Neznanec je odtujil škatlo z dokumenti in plačilnimi karticami. V času do prijave je z ene izmed plačilnih kartic dvignil 600 evrov gotovine.

V Gabrovcu pri Kostrivnici se je pri delu na krožni žagi hudo poškodoval 58-letni domačin. Med žaganjem desk je z roko segel v območje delovanja stroja.

V popoldanskih urah so policisti v Zagorju pri Kozjem opravili ogled kraja nesreče pri delu v gozdu. 71-letni domačin si je med spravilom lesa hudo poškodoval nogo.

V Žalcu je neznanec v noči iz petka na soboto vlomil v stanovanjsko hišo. Iz notranjosti je odtujil 1.000 evrov gotovine in več kosov zlatnine. Lastniki so oškodovani za okoli 2.000 evrov.

V soboto, v nočnih urah, je neznanec v Radušah pri Slovenj Gradcu vlomil v stanovanjsko hišo. Med vlamljanjem ga je zalotil domačin, katerega je osumljenec z ostrim plinom poškropil po obrazu in s kraja pobegnil.

V nedeljo, v dopoldanskih urah, so policisti v Spodnji Orlici pri Vuhredu opravili ogled kraja nesreče pri delu. Med cepljenjem bukovih drvi s cepilcem, ki je bil pripet k traktorju, se je po glavi posebno hudo poškodoval 42-letni moški z območja Dravograda.

V večernih urah včerajšnjega dne so policisti v Zgornji Hudinji obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. V času, ko so bili domačini na letnem dopustu, je neznanec iz notranjosti hiše odtujil računalnik in več kosov različnih spominkov v skupni vrednosti okoli 750 evrov.

Današnje poročilo o dogodkih preteklega vikenda policisti zaključujejo z obvestilom o prijetju 27- in 31-letnih osumljencev, ki sta v zgodnjih urah današnjega dne iz enega izmed gostinskih lokalov v Celju odtujila več kosov oblačil in obutve. Njuno kriminalno dejavnost policisti še ugotavljajo.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
149 queries in 0,994 seconds.