Policijsko poročilo PU Celje: 3. 11. 2014


PolicijaPregled dogajanja zadnjih treh dni policisti PU Celje začenjajo s podatki o tatvini vozila. V petek so bili policisti obveščeni, da je  neznani storilec v Lokah, na območju Žalca, ukradel osebni avtomobil znamke Seat Altea, srebrne barve, registrskih številk CE KT-768. Lastniku je s tatvino povzročil za dobrih 9.000 €.

V nadaljevanju o dveh prometnih nesrečah, ki sta zaznamovali sobotno dogajanje.

Prva se je zgodila 09.35 uri na avtocesti, pred cestninsko postajo Tepanje. V prometni nesreči se je ena oseba hudo poškodovala, štiri osebe pa lažje. 77-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po avtocesti iz smeri Celja proti Mariboru in je pred cestninsko postajo Tepanje prehitel vozilo. Ko se je vračal na prometni pas, je z zadnjim desnim delom svojega vozila oplazil prednji levi del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 36-letni voznik, ki je zaradi tega izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo ob desnem robu vozišča, nato pa se je njegovo vozilo prevrnilo na streho. 77-letni voznik se je v nesreči hudo telesno poškodoval, lažje poškodovani so bili potnica v njegovem vozilu in drugi voznik ter potnika v njegovem vozilu.

Ob 15. uri so policisti prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami obravnavali tudi v Hotunjah, na območju Policijske postaje Šentjur. 30-letni voznik osebnega avtomobila je vozil iz smeri Hotunj proti Razborju. V Hotunjah  mu je v levem nepreglednem ovinku, na ozkem makadamskem vozišču, nasproti pripeljal 22-letni voznik neregistriranega štirikolesnika. Kljub zaviranju in umikanju obeh, sta vozili trčili.  Voznika štirikolesnika je pri tem vrglo čez krmilo vozila, pri čemer se mu je snela čelada. V nesreči se je voznik štirikolesnika hudo telesno poškodoval.

Pregled dogajanja policisti zaključujejo s podatki o požaru.

V soboto, okoli 10.30 ure, je zagorela stanovanjska hiša v Spodnjem Sečovem. Kljub posredovanju gasilcev je ogenj povzročil za okoli 50.000 € materialne škode. Policisti in kriminalisti so z ogledom ugotovili, da se je pregrel kovinski dimnik  pri kaminu, zaradi pregretja pa se je vnela lesena lega, ki je potekala ob dimniku, od tam pa se je požar razširil na celotno podstrešje.