Policijsko poročilo PU Celje: 3. 3. 2011


Današnje poročilo PU Celje začenja s primerom voznika, ki je včeraj zjutraj krepko pod vplivom alkohola vijugal po avtocesti. Vozil je v smeri proti Ljubljani. Voznica, ki jo je zmotila vijugajoča vožnja na relaciji med Slovenskimi Konjicami in Celjem, je na srečo o neprimerni vožnji voznika obvestila policijo. Policisti so voznika, sicer avstrijskega državljana starega 60 let, ustavili na Vranskem in opravili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat alkotesta je pokazal 1,02 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Voznik je bil seveda pridržan. Voznici, ki je policiste obvestila o nevarnem vozniku se zahvaljujejo, ker je voznik s svojo vožnjo močno ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu. Tudi v prihodnje bodo policisti hvaležni vsem, ki jih boste obveščali o voznikih, ki  na cestah ne bodo upoštevali predpisov.

Sicer pa prej omenjeni voznik ni bil edini, ki je bil včeraj pridržan zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Nekaj po 15.00 uri so policisti v Šoštanju ustavili voznika, ki je imel 1,35 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Včeraj so večkrtanemu kršitelju zasegli vozilo, sicer pa so obravnavali sedem prometnih nesreč. V Preboldu je neznani storilec včeraj  ponoči vlomil v skladišče podjetja. Iz skladišča je odnesel motorno žago iz  avtomobila pa navigacijsko napravo.

V Velenju so obravnavali tatvino osebnega vozila Volkswagen Golf, serije V, 1,9 TDI, kovinsko sive barve, registrskih oznak CE UK- 275.

Iz delovnega stroja, parkiranega na gradbišču izven naselja Rakovec na območju Šmarja pri Jelšah, so neznanci iztočili okoli 80 litrov goriva.

V Medlogu je včeraj za zdaj še neznani storilec vlomil v pisarno tajništva srednje šole in ukradel dobrih 800 € gotovine.

Na Celjskem tudi danes naletava sneg, ceste so mokre in spolzke, zato bodite pri vožnji še posebej previdni in tudi sicer pazite nase.

Milena Trbulin
TISKOVNA PREDSTAVNICA
POLICIJSKE UPRAVE CELJE