Policijsko poročilo PU Celje: 3. 5. 2011


Predzadnji aprilski dan, natančneje v noči na petek, se je na celjskem zgodilo več vlomom. Policisti PU Celje izpostavljajo tri in sicer na Frankolovem, v Ljubečni in na Donački gori.

Na Frankolovem so storilci vlomili v gostišče in odnesli menjalni denar.

V Ljubečni so vlomili  v ograjen prostor  podjetja in ukradli  dva vodna čitalca in udarno kladivo ter lastniku povzročili za dobrih 2.000 € škode.

Na Donački gori je bilo vlomljeno v planinski dom. Pogrešajo za dobrih 1.000 € pijač, cigaret in menjalnega denarja.

V soboto, nekaj po 17.00 uri, so policisti na lokalni cesti izven naselja Bukovžlak obravnavali  prometno nesrečo, v kateri so se poškodovale tri osebe. Ena huje, dve pa lažje. Prometno nesrečo je povzročil  26-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil po lokalni cesti iz smeri Proseniškega proti Celju. Izven naselja Bukovžlak je v levem ovinku izgubil  kontrolo nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. V nesreči se je  huje poškodoval 25-letni sopotnik,  26-letni voznik in18-letna sopotnica pa lažje.

V sobotnih večernih urah so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Dobrnežu na območju Slovenskih Konjic. Neznanec je odnesel okoli 400 € gotovine.

V nedeljo pa so policisti bili obveščeni o tatvini  dvajsetih okenskih polic iz marmorja, vrednih okoli 2.000€.  Neznani storilec  jih je odnesel iz  novogradnje v Bevčah.

Danes, okoli pol enih zjutraj, so policisti bili obveščeni o požaru. Zagorelo je v kurilnici stanovanjske hiše na Cesti talcev v Vojniku. Vrata peči so bila le priprta, tako da se je ogenj razširil na drva  in papir ob peči. V požaru je nastalo za okoli 5.000 €   materialne škode.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE