Policijsko poročilo PU Celje: 3. 5. 2012

03. 05. 2012 09:55

Na področju prometa so policisti PU Celje v zadnjih treh dneh obravnavali 50 prometnih nesreč. Tri  so se končale s hudimi telesnimi poškodbami, v šestih nesrečah so se udeleženci lažje telesno poškodovali, preostale nesreče pa so se končale le z zvito pločevino in škodo na cestnih objetih.

Prva prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila v ponedeljek ob 11.20 uri.  60-letni voznik kolesa z motorjem je vozil iz smeri Vojnika  proti Šmartnemu. Izven naselja Brezova, kjer poteka klanec v rahlem vzponu, na ravnem delu, je omenjeni izgubil oblast nad vozilom, zapeljal v levo in trčil v betonsko avtobusno postajo. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Druga prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila včeraj ob 15.20 uri. 51-letni kolesar je vozil kolo po lokalni cesti Ljubno–Rastke–Smrekovec. Ko je pripeljal po klancu navzdol v blagi levi ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in padel po vozišču. Pri padcu se je hudo telesno poškodoval.

Tretja prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami se je zgodila včeraj ob 21.15 uri. 32-letna voznica osebnega avtomobila je vozila po lokalni cesti v Zadobrovi v Celju, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala iz vozišča in trčila v večji kamen ob vozišču. Med trčenjem se je hudo telesno poškodovala.

Poglejmo še na področje javnega reda in miru. Policisti so bilo napoteni na 26 intervencij, od tega na 10 na javnih krajih in na 16 v zasebnih prostorih. Pridržali so dva kršitelja. Na področju kriminalitete so obravnavali 47 novih kaznivih dejanj, od tega 11 vlomov, 12 tatvin, 10 poškodovanj tujih stvari ter ostala kazniva dejanja.

Vlomljeno je bilo v štiri  kleti v stanovanjskem bloku v Slovenskih Konjicah, odtujena pa sta bila  dva kolesa. Vlomljeno je tudi v planinski dom na gori Oljki, odtujen pa je bil menjalni denar. V Žalcu je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, iz katere je neznani storilec odtujil več kosov zlatega nakita.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,906 seconds.