Policijsko poročilo PU Celje: 3. 6. 2011


Včeraj so policisti na območju PU Celje obravnavali devet prometnih nesreč. Štiri so se končale z materialno škodo, v petih so se udeleženci lažje poškodovali. V eni  od prometnih nesreč z materialno škodo je povzročitelj pobegnil s kraja dejanja, vendar so ga policisti kasneje našli. V treh včerajšnjih prometnih nesrečah so bili udeleženi voznik enoslednih vozil. Dvakrat motorista in enkrat kolesar, ki je bil zaradi vožnje pod vplivom alkohola tudi pridržan.

Sicer so policisti včeraj zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali pet voznikov, tri voznike in dve voznici.

V Zabukovici so neznani storilci  z Gasilskega doma ukradli za okoli 600 € bakrenih žlebov.  Okoli 15 metrov žlebov so neznani storilci ukradli tudi iz Cerkve na Otiškem vrhu.

Pri čistilni napravi v Škofji vasi so policisti obravnavali tatvino nerjavečih rešetk, vrednih dobrih 3.000 €. Tatvino, najmanj 1.000 € vrednih kovinskih rešetk, so včeraj obravnavali tudi na območju Rimskih Toplic.

V Bukovžlaku so neznani storilci z dvorišča podjetja odnesli pogonsko peto gliserja in propeler, oboje skupaj vredno okoli 10.000 €.

V Zrečah so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je odnesel menjalni denar.

V Lopati pri Celju pa so obravnavali poskus vloma v počitniško hišico in garažo ob njej. Storilcu sicer ni uspelo priti v notranjost, je pa z vlamljanjem lastniku povzročil za okoli 700 € materialne škode.

V Mežici so obravnavali vlom v delavnico podjetja. Storilec je  ukradel nekaj kosov orodja in okoli 100 kg žebljev.

Na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu so obravnavali primer poškodovanja tuje stvari. Neznani storilec je poškodoval vhodna vrata v stanovanje in lastnici povzročil za okoli 350 € materialne škode.

Vlom so policisti včeraj obravnavali tudi na Zbelovski gori. Storilec je ukradel elektronske klaviature in več drugih stvari in lastniku povzročil za dobrih 3.000 € škode.

Na ulici XIV. divizije v Celju so policisti obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Lastnik pogreša dva nosilca za prtljažnik in nosilec za kolo.

Na ulici Pod gabri v Celju pa so policisti včeraj proti večeru obravnavali tatvino kolesa s pomožnim motorjem, vrednega okoli 400 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE