Policijsko poročilo PU Celje: 30. 10. 2014


PolicijaVarnostno dogajanje včerajšnjega dne je zaznamovalo večje število kaznivih dejanj vlomnih tatvin.

Kot so policisti PU Celje že omenili v včerajšnjem obvestilu za javnost, so bili v zgodnjih jutranjih urah obveščeni o vlomu v prostore bencinskega servisa na Ipavčevi ulici v Celju. Neznani storilec je vrgel kamen v steklena vrata, da so se razbila in nato vstopil v notranjost. Odtujil je večjo količino cigaret in cigar, v skupni vrednosti 1.500 €.

V jutranjih urah so bili policisti obveščeni tudi o vlomu v prostore večjega trgovskega centra na Kidričevi cesti v Velenju. Neznani storilci so preko noči razbili stekleno izložbeno okno prodajalne s tehničnim blagom in iz notranjosti odtujili osem prenosnih računalnikov in sedem fotoaparatov. Podjetja so zaradi nastale večje škode pri vlamljanju in večje vrednosti odtujenih predmetov oškodovana za najmanj 7.000 €.

V dopoldanskih urah so policisti opravili ogled kraja vloma v leseno brunarico gostinskega lokala v Mislinjski Dobravi pri Slovenj Gradcu. Storilec je odtujil dva televizorja, manjšo količino pijač in manjšo vsoto gotovine iz igralnih avtomatov. Lastnik je oškodovan za okoli 2.000 €.

Okoli poldneva so policisti obravnavali vlom v prostore hangarja letališča v Mislinjski Dobravi pri Slovenj Gradcu. Storilec je povzročil manjšo škodo pri vlamljanju iz notranjosti pa ni ničesar odtujil.

V zgodnjih popoldanskih urah so policisti v Mozirskem gaju opravili ogled kraja vloma v počitniško hišo. Storilec je povzročil škodo pri vlamljanju, iz notranjosti pa ni ničesar odtujil. Lastnik škodo ocenjuje na okoli 1.000 €.

Okoli štirinajste ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči s hudimi poškodbami, ki se je zgodila na Pohorski ulici v Celju. Pri ogledu so ugotovili, da je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola padel 43-letni kolesar. Ob padcu po vozišču se je hudo poškodoval. Zdravi se v celjski bolnišnici.

V poznih popoldanskih urah so policisti na parkirnem prostoru pri vrtcu Gaberje v Celju obravnavali vlom v parkiran osebni avtomobil. Neznani storilec je s predmetom na vzvod razbil prednje desno steklo na vozilu in iz notranjosti odtujil torbico, v kateri so bili dokumenti oškodovanke in njenega sina ter 500 € gotovine.

V večernih urah so policisti 38-letnemu osumljencu v Bevčah pri Velenju zasegli štiri motorna vozila, ki so bila zabeležena kot ukradena, ker so bila predmet storitve kaznivega dejanja oškodovanja tujih pravic. Dejstva in okoliščine odtujitve vozil policisti še ugotavljajo.

Okoli polnoči so policisti v Celju pri enem izmed kioskov za hitro hrano obravnavali kaznivo dejanje nasilništva. Osumljenec, ki obvlada borilne veščine, je pretepel štiri oškodovance. Dva izmed njih sta utrpela telesne poškodbe, zato je bil eden s kraja odpeljan z reševalnim vozilom, drugi je sam odšel iskati zdravniško pomoč v celjsko bolnišnico. Zaradi telesnih poškodb sta oba ostala na zdravljenju. Med pretepanjem sta dva oškodovanca zbežala s kraja. Okoliščine storjenega kaznivega dejanja policisti še ugotavljajo.