Policijsko poročilo PU Celje: 30. 5. 2011


Včeraj, okoli 20.30 ure, se je na lokalni cesti izven naselja Brezje, na območju Šmihela, zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 31 letni udeleženec. 31 in 23-letna udeleženca sta se peljala  s štirikolesnikom iz smeri Šmihela proti Mozirju. Izven naselja Brezje sta vozila preblizu desnemu robu vozišča, zapeljala na bankino in trčila v drevo. Pri trčenju sta oba udeleženca padla iz štirikolesnika v potok  Golobnica. Štirikolesnik pa se je zagozdil med drevesi. 31-letni udeleženec se je pri padcu tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, 23-letni udeleženec se zaradi hudih poškodb zdravi v Celjski bolnišnici.

Policisti PU Celje poročajo še o dveh hudih prometnih nesrečah.

Prometna nesreča v kateri se je huje poškodoval motorist, se je zgodila v petek okoli 15.30 ure ne regionalni cesti izven naselja Stranice. Do prometne nesreče je prišlo, ko je 33-letni voznik, ki je vozil proti Slovenskim Konjicam, v nepreglednem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno na bankino. Voznik in sopotnica sta padla po vozišču. 33-letni voznik se je pri padcu hudo poškodoval,  27-letna sopotnica pa lažje.

Druga huda prometna nesreča se je zgodila v soboto, nekaj čez 15.00 uro, na avtocesti izven naselja Dramlje. 54-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po avtocesti iz smeri Tepanja proti Celju, je izven naselja Dramlje med vožnjo po prehitevalnem pasu zapeljal v levo na bankino, izgubil oblast nad vozilom in s prednjim delom vozila  sunkovito trčil v betonsko ograjo. Vozilo se je prevrnilo na streho. 54-letni voznik se je v prometni nesreči huje poškodoval, 55- letna sopotnica pa lažje.

Poleg omenjenih treh so policisti ta konec tedna obravnavali še osemnajst prometnih nesreč.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dvanajst voznikov, dvema večkratnima kršiteljema so zasegli vozili.

V petek so policisti bili obveščeni, da je v preteklih dneh neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Vrheh In odnesel televizor.

V petek je bilo vlomljeno v osebni avto parkiran v Vrbju. Storilec je iz avtomobila odnesel dve denarnici s približno 300 € gotovine.

V soboto ponoči  je neznanec s tovornega vozila, parkiranega na Ljubečni, ukradel dva žarometa s smerokazi in masko vozila. Lastnika je s tatvino oškodoval za okoli 3.000 €.

V isti noči so policisti na Cesti na Roglo v Zrečah obravnavali vlom v gostinski lokal. Storilec je razbil nekaj steklenic in odnesel okoli 100 € menjalnega denarja.

Za konec še o delovni nesreči, v kateri se je v petek, okoli 18. ure,  huje poškodoval 53-letni mesar. Delovna nesreča se je zgodila v  trgovini na Mariborski cesti v Celju, ko je mesar  na stroju za mletje mesa, z desno roko segel v delovno področje stroja, ki mu je močno poškodoval tri prste.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE