Policijsko poročilo PU Celje: 30. 6. 2011


V Žegru, na območju Policijske postaje Šentjur, so policisti včeraj obravnavali vlom v gradbeni zabojnik. Storilec je odnesel za dobrih 400 € različnega orodja.

V Rogaški Slatini je bilo vlomljeno v gostinski lokal. Pogrešajo menjalni denar in večjo količino cigaret.

Na Dobrni so policisti obravnavali tatvino vibracijske plošče, vredne okoli 1.500 €. Neznani storilec jo je odnesel s prostorov nekdanjega hotela.

Na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem so policisti obravnavali dva primera tatvine žlebov s cerkva. Neznanci so jih ukradli s cerkve Svete Barbare na Prevaljah in s cerkve v Šentanelu.

Občan iz Javorja, prav tako iz območja Policijske postaje Ravne na Koroškem, je policiste včeraj obvestil, da pogreša bakren kotel za žganjekuho vreden dobrih 500 €.

Glede na to, da od jutri naprej velja nova prometna zakonodaja, ki prinaša številne spremembe, ki bodo vplivale tako na delo policije kot tudi na kršitelje cestnoprometnih predpisov, bodo policisti danes na določenih informacijskih točkah udeležencem v cestnem prometu na razumljiv način pojasnjevali tako pristojnosti policije kot tudi spremembe, ki se bodo kršiteljev neposredno dotaknile.

Na Koroškem bodo policisti za vprašanja o novi zakonodaji na voljo danes med 14. in 16. uro v prodajnem centru Tuš market na Ravnah ter med 17. in 19. uro v prodajnem centru Supermarketa Mercator Ravne.

Šentjurski policisti bodo občane z novo prometno zakonodajo seznanjali  danes med 09.30 in 11. uro na avtobusnem postajališču v Dolah, med  11. in 12.30 uro na avtobusnem postajališču v Stopčah in med 12.30 in 14. uro  na avtobusni postaji v Goričici.

Policisti Policijske postaje Rogaška Slatina vabijo vse občane, ki se želijo seznaniti z novostmi prometne zakonodaje, pred Mercatorjevo blagovnico Boč na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini danes  med 12. in 16. uro.

Celjani in okoličani ste danes med 11. in 15. uro vabljeni na Avtopoligon Ljubečna, kjer bodo policisti ob predstavitvi naprav za merjenje prekoračitev hitrosti predstavili novosti prometne zakonodaje.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE