Policijsko poročilo PU Celje: 30. 7. 2012

30. 07. 2012 09:19

Med kaznivimi dejanji o katerih so policisti PU Celje bili obveščeni med vikendom, izpostavljajo tatvine in drzne tatvine.

V soboto med 11. in 13. uro je  neznani storilec iz odklenjenega tovornega vozila na Opekarniški ulici v Celju ukradel fotoaparat znamke Panasonic, ribiški nož in torbico z denarnico in dokumenti. Voznika je z dejanjem oškodoval za okoli 700 €.

V noči na nedeljo je neznanec iz šotora v kampu v Nazarjah odnesel ključe osebnega vozila, iz katerega je nato ukradel 2.500 € gotovine in plačilne kartice.

Tatvino gotovine in kamere so policisti med vikendom obravnavali tudi v kampu v Dolenji vasi. Neznani storilec je iz ene od kamp prikolic odnesel kamero vredno okoli 450 €, iz druge pa denarnico s 150 € gotovine.

V Rimskih Toplicah so policisti včeraj obravnavali vlom v osebno vozilo. Lastnica pogreša denarnico. Povzročeno škodo ocenjuje na 200 €.  Vlom v vozilo so policisti včeraj obravnavali tudi na Starem trgu v Slovenj Gradcu. Pogrešajo dve ženski denarnici in torbico. Škodo ocenjujejo na 400 €.

V petek okoli 14.25 ure se je na priključku avtoceste A1 izven naselja Celje, iz smeri Trnovelj proti Ljubečni, zgodila prometna nesreča I. kategorije s pobegom. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja neznanega voznika vozila znamke Ford Mondeo, limuzinske izvedbe, črne barve, ki je v smeri proti priključku avtoceste Ljubečna prehiteval neznanega voznika manjšega vozila svetlejše, najverjetneje sive barve, neznane znamke in tipa. Voznik Forda Mondeo je prehiteval manjše vozilo v času, ko mu je nasproti pravilno pripeljal voznik osebnega vozila znamke Volkswagen Golf, črne barve. Voznik Golfa se je trčenju izognil tako, da je zapeljal v desno in pri tem oplazil kovinsko ograjo.

Po dogodku se je neznani voznik vozila znamke Ford Mondeo odpeljal proti avtocesti, ne da bi na kraju ustavil. Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pozivamo morebitne očividce, da pokličejo na telefonsko številko Postaje prometne policije Celje 54 26 400 oziroma na telefonsko številko 113.

Za konec policisti poročajo o madžarskem vozniku tovornega vozila, ki so ga policisti Postaje prometne policije Celje v petek ustavili na avtocesti. Preizkus alkoholiziranosti  mu je pokazal 1.10 mg/l alkohola v izdihanem zraku.  Še pomisliti ne smemo,  kakšne posledice  bi nastale, če bi omenjeni voznik povzročil prometno nesrečo  na avtocesti. Voznik je bil seveda pridržan, poleg  globe v takojšnjem postopku  mu je sodnik za  prekrške, zaradi vožnje pod vplivom alkohola izrekel še globo  v višini 1.200 €  ter prepoved vožnje motornih vozil za obdobje 1 leta na cestah v Republiki Sloveniji.

Ob tej priložnost se policisti zahvaljujejo vsem voznikom,  ki jih obveščajo o voznikih, katerih vožnja  kaže, da so  pod vplivom alkohola ali drugih substanc.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
158 queries in 6,639 seconds.