Policijsko poročilo PU Celje: 30. 8. 2011


V zadnjih štiriindvajsetih urah se je na cestah celjske in koroške regije zgodilo trinajst prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba lažje telesno poškodovala. Zaradi vinjenosti so policisti pridržali voznico osebnega avtomobila, večkratnim kršiteljem so zasegli štiri motorna vozila.

Policijsko posredovanje zaradi kršitev javnega reda in miru je bilo v minulem dnevu potrebno v sedmih primerih in sicer v vseh na javnem kraju. Dve osebi sta bili pridržani do iztreznitve.

Na področju kriminalitete so policisti in kriminalisti obravnavali sedemnajst novih kaznivih dejanj in sicer tri vlome, sedem tatvin, ponarejanje denarja, dvakrat poškodovanje tuje stvari, nasilje v družini in tri ostala kazniva dejanja.

Vlomljeno je bilo v skladišče enega izmed podjetij v Vojniku, nepridipravi pa so odtujili večjo količino električnega kabla. Laški policisti so obravnavali vlom v vikend v Šentrupertu, kjer so neznani storilci poškodovali vrata kleti in vhodna vrata, vendar v objekt niso vstopili. Še en dokaz, kako lahko trdna vrata zaščitijo naše premoženje.

Božidar Pezdevšek

vodja centra

višji policijski inšpektor II