Policijsko poročilo PU Celje: 30. 9. 2015

30. 09. 2015 08:25

PolicijaNa območju Policijske uprave Celje je bilo včeraj razmeroma mirno.

V dopoldanskih urah so bili policisti obveščeni o poskusu vloma v gostinski lokal v Slovenj Gradcu. Storilca je pregnal alarm.

V Zgornjih Selah je neznani storilec skozi okno vlomil v klet. Ukradel je kosilnico.

V Braslovčah sta neznana storilca, danes okoli pol enih zjutraj, vlomila v trgovino. Po prvih podatkih sta odnesla 4 LCD televizorje in najmanj štiri prenosne računalnike.

Za konec policisti želijo spomniti, da bo od jutri, do nedelje 18. oktobra, potekal drugi del akcije za večjo varnost pešcev. V tem času bodo policisti s preventivnimi aktivnostmi osveščali pešce o skrbi za lastno varnost, pa tudi preverjali, ali tako pešci kot tudi vozniki upoštevajo cestnoprometna pravila.

Pešci so ranljivejša skupina udeležencev v cestnem prometu. Med ogrožene udeležence spadajo predvsem otroci, mladoletniki in starejši. Predvsem v jesenskih in zimskih mesecih se zgodi največ prometnih nesreč z udeležbo pešcev, saj so temnejši deli dneva daljši in je vidnost pešcev v cestnem prometu slabša. Zato je za boljšo vidnost pomembno, da pešci uporabljajo svetlejša oblačila in odsevna telesa, vozniki pa predvidijo njihovo prisotnost na izpostavljenih mestih ter njihova ravnanja v cestnem prometu.

Med akcijo bodo policisti s preventivnimi aktivnostmi seznanjali udeležence o pomenu varnosti in osveščali pešce, kako naj poskrbijo za varnejšo udeležbo v cestnem prometu in nadzirali ravnanje voznikov motornih vozil na prehodih za in tudi ravnanje pešcev pri prečkanju vozišča

Glavna cilja akcije sta zmanjšanje števila prometnih nesreč, v katerih so udeleženi pešci ter zmanjšanje teže posledic teh prometnih nesreč in povečanje uporabe odsevnih teles pri pešcih, ki so izpostavljeni zmanjšani vidljivosti in tako tudi tveganjem za prometne nesreče.

Namen akcije je med drugim tudi znižati povprečne hitrosti znotraj naselij na 47 km/h.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
156 queries in 2,826 seconds.