Policijsko poročilo PU Celje: 31. 3. 2017

31. 03. 2017 10:14

Policisti današnje poročilo pričenjajo z obvestilom o požaru v stanovanjskem bloku na Iršičevi cesti v Celju. Požar je povzročil eden od podnajemnikov, ki je okoli pol druge ure popoldan zaspal s prižgano cigareto. Ogenj je v celoti uničil stanovanje in del fasade, tako da je nastala škoda za okoli 61.000 €.

Po požaru je bilo zdravniško oskrbljenih 13 stanovalcev, ki so se nadihali dima. Vsi so utrpeli lažje poškodbe. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper splošno varnost ljudi in premoženja, bodo policisti zoper 34-letnega osumljenca iz Celja, ki so ga prijeli na kraju, podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

V Medlogu je delavec med opravljanjem gradbenih del z delovnim strojem poškodoval podzemni kabel transformatorske postaje. Povzročil je za okoli 3.000 € škode. Po vseh zbranih obvestilih ga bodo policisti kazensko ovadili.

Na Proseniškem so policisti opravili ogled kraja poskusa vloma v stanovanjsko hišo. Pri vlamljanju je neznani storilec poškodoval balkonska vrata in okno. Lastniki škodo ocenjujejo na okoli 2.000 €.

Okoli četrte ure popoldan so bili policisti obveščeni o nesreči s smrtnim izidom pri vožnji s traktorjem v kraju Šentjanž pri Radljah ob Dravi. 55-letni domačin je med vožnjo z neregistriranim traktorjem, na katerem ni bilo nameščene varnostne kabine ali varnostnega loka, po strmi poti navzgor zapeljal vzvratno. Pri tem se je traktor prevrnil na njega. Utrpel je tako hude poškodbe glave, da je na kraju umrl. O dogodku bodo policisti podali poročilo na pristojno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu.

V trgovskem centru na Mariborski cesti v Celju so policisti obravnavali kaznivo dejanje roparske tatvine. Po storjeni tatvini očal je varnostnik dohitel dve storilki. V tem času sta za njim prišli še drugi dve storilki. Skupaj so ga podrle na tla. Pri tem je utrpel lažje poškodbe. Na kraju je uspel zadržati eno izmed njih. Po vseh zbranih obvestilih jih bodo policisti kazensko ovadili.

V večernih urah so bili policisti obveščeni o požaru na težko dostopnem območju Brega nad Poleno pri Prevaljah. Ogenj je uničil okoli hektar podrasti gozdne površine. Večje število gasilcev bližnjih gasilskih društev je ogenj pogasilo in požar lokaliziralo. Ogled bodo policisti opravili v jutranjih urah današnjega dne.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,858 seconds.