Policijsko poročilo PU Celje: 31. 5. 2011


Včeraj so policisti na Celjskem obravnavali devet prometnih nesreč,  šest kršitev javnega reda in miru in sedemnajst  kaznivih dejanj. V dveh prometnih nesrečah sta se dve osebi lažje poškodovali, ostale so se na srečo končale brez poškodb udeležencev.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti pridržali voznika kolesa z motorjem. Alkotest mu je pokazal 0,48 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, vozil pa je tudi brez vozniškega dovoljenja.

V Začretu so policisti obravnavali poškodovanje tuje stvari. Ob novogradnji je nekdo izruval in poškodoval več betonskih stebričkov in lastnikom povzročil za najmanj 500 € materialne škode.

V eni od osnovnih šol na območju Zreč so včeraj obravnavali tatvino  mobilnega telefona in gotovine iz denarnic. Oškodovanki škodo ocenjujeta na dobrih 500 €.

Na Malgajevi ulici v Celju so policisti obravnavali poskus vloma v gostinski lokal. Storilcu v lokal na srečo ni uspelo vstopiti, je pa na vhodnih vratih napravil za najmanj 300 € materialne škode.

Iz delovnega stroja na Petričku so neznani storilci včeraj ponoči ukradli za okoli 120 € nafte. Gorivo pa je neznani storilec ukradel tudi iz dveh traktorjev v Kamenu pri Šentjurju.

Na Vojkovi ulici v Celju pa so obravnavali vlom v stanovanje. Pogrešajo večji LCD televizor in prenosni računalnik. Škodo ocenjujejo na okoli 4.000 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE