Policijsko poročilo PU Celje: 31. 8. 2011


Pri pregradi Šmartinskega jezera v Celju je neznani storilec včeraj ponoči vlomil v gostinski objekt in odnesel večjo količino cigaret in nekaj menjalnega denarja.

Ob regionalni cesti na območju Plešivca so policisti včeraj obravnavali tatvino opreme za snemanje divjadi. Storilec je s tem, ko je ukradel LCD snemalnik, akumulator, kable in mini računalnik, Inštitut za ekološke raziskave oškodoval za najmanj 1.500 €.

V Arji vasi so policisti včeraj obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je v dopoldanskem času v hišo vstopil skozi okno in odnesel nekaj zlatnine.

Na Dečkovi cesti v Celju so policisti obravnavali vlom v osebno vozilo. Storilec je na vozilu razbil obe prednji stekli na oknih. Iz avtomobila je ukradel avtoradio.

Včeraj so policisti na območju Policijske uprave Celje obravnavali 12 prometnih nesreč. V eni se je ena oseba lažje poškodovala, ostale so se končale z materialno škodo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dve osebi, dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, pa zasegli vozili.

Policisti opozarjajo, da bo po počitniškem premoru že jutri v cestnem  prometu dnevno zopet udeleženih več otrok in mladostnikov, ki spadajo v skupino šibkejših prometnih udeležencev, zato moramo vozniki nanje še posebej  paziti. Otroci so v prometnih nesrečah največkrat udeleženi kot potniki, pešci in kolesarji, mladoletniki pa kot potniki, vozniki koles z motorjem, vozniki osebnih avtomobilov, kolesarji, pešci in vozniki motornih koles. Lani se je v prvih desetih dneh v mesecu septembru zgodilo 3% prometnih nesreč več kot v letu poprej. Med njimi tudi ena, v kateri je bil poškodovan otrok. Otroci se ravnanja v prometu v veliki meri naučijo z zgledovanjem po odraslih, predvsem po starših. Zato apeliramo na starše, naj dosledno upoštevajo cestno prometne predpise in naj bodo za volanom strpni in previdni. S tem bodo najboljši vzgled svojim otrokom.

Nihče namreč ne želi  “imeti na vesti” človeškega življenja, najmanj pa otroškega, zato vozite previdno.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE