Policijsko poročilo PU Celje: 4. 11. 2016


PolicijaNa Ulici Matevža Haceta v Celju je včeraj med 11. in 13.30 uro neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. V hišo je vstopil skozi balkonska vrata. Ukradel je več zlatnine in nekaj gotovine.

Od danes, do 13. novembra, bo potekala zanimiva preventivna akcija Slovenija piha 0,0. Napihajte 0,0 tudi vi in se potegujte za udeležbo na decembrskem koncertu, na katerem bodo svoje glasbene mojstrovine združili Policijski orkester, raper Zlatko in Tanja Žagar.

Namen akcije je osveščati voznike o nezdružljivosti alkohola z udeležbo v prometu, zmanjšati število opitih in omamljenih voznikov, a obenem tudi nagraditi tiste, ki spoštujejo pravila in za volan ne sedejo pod vplivom različnih substanc. Policisti bomo v tem času preverjali, ali vozite pod vplivom alkohola, preverjali pa bomo tudi prisotnost prepovedanih drog med vozniki.

Vožnja pod vplivom alkohola ali drog je namreč izjemno nevarna, saj zmanjšuje zbranost voznika, njegove motorične sposobnosti in sposobnosti zaznave okolice ter odzivanja na dogajanja v prometu. Vse to pa pogosto pripelje do izjemno hudih prometnih nesreč s tragičnimi posledicami.

Ne uživajte alkoholnih pijač, če nameravate voziti. Zavedajte se, da alkohol poleg hitrosti, ostaja eden poglavitnih dejavnikov za nastanek najhujših prometnih nesreč.