Policijsko poročilo PU Celje: 4. 3. 2011


Policisti PU Celje so v preteklem dnevu obravnavali tri prometne nesreče, v katerih ni bil nihče poškodovan, pet kršitev javnega reda in miru in sedemnajst kaznivih dejanj. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali tri voznike.

Podrobnejši pregled dogodkov začenjajo s podatki o včerajšnjem požaru, ki je nekaj pred 16.00 uro izbruhnil v starejši stanovanjski hiši v Vinski gorici na območju Dobrne. Do požara je prišlo v kuhinji, kjer se je na štedilniku vnela ponev z oljem. Ogenj se je nato razširil še na ostrešje. V požaru je nastalo za okoli 60.000 € škode, gasilo ga je 49 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Dobrna in Nova Cerkev, na srečo pa ni bil nihče poškodovan.

Manjši požar smo včeraj obravnavali tudi v Vrbnem, kjer je v dnevni sobi zagorela starejša televizija. Zgorelo je pohištvo v dnevni sobi, na ostale prostore se ogenj ni razširil. Je pa v požaru nastalo za okoli 5.000 € materialne škode.

Včeraj so policisti na celjskem območju obravnavali več vlomov.

V Štorah je bilo vlomljeno v gostinski lokal. Pogrešajo LCD televizor.

Na Lavi v Celju je bilo vlomljeno športno trgovino. Pogrešajo 7.000 € vredno športno kolo.

V Šempetru je bilo vlomljeno v prostore kmetijske zadruge. Storilec je odnesel več cigaret.

Včeraj ponoči, okoli pol dveh zjutraj, sta policista Policijske postaje Šentjur Martin FEVŽER in Maja ŠEGA med nočnim patruljiranjem na Ljubljanski cesti v Šentjurju, na pločniku, ki ni osvetljen z javno razsvetljavo, poleg tega pa tam vidljivost omejuje grmičevje, v temi opazila čudno gmoto. Ko sta izstopila iz vozila, sta ugotovila, da na pločniku v skrčenem položaju leži občan, ki je doživljal epileptični napad. Občan je bil v krču in se je tresel, na ustih pa je imel opazno peno. Policista sta ga nemudoma obrnila v bočni položaj in s tem zagotovila, da je lahko moški nemoteno dihal. O primeru sta takoj obvestila dežurnega zdravnika Zdravstvenega doma Šentjur, ki je potrdil, da je občan, ki je bil že močno podhlajen, doživel epileptični napad. Občana so nato reševalci z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Policista sta v tem primeru nadvse požrtvovalno odreagirala ter moškemu rešila življenje. Občan bi namreč lahko umrl zaradi podhladitve ali zaradi zadušitve.

OPOZORILO:

Če boste v naslednjih dneh v Bukovžlaku slišali streljanje, se nikar ne ustrašite. Občane Bukovžlaka in okolice obveščamo, da bodo pripadniki slovenske vojske od danes, pa do petka, 11. marca, na vadišču v Bukovžlaku izvajali usposabljanja v streljanju.

Vse tiste, ki se jutri odpravljate na pustovanje želijo policisti spomniti, da vozniki med vožnjo v cestnem prometu ne smejo nositi pustnih mask, prav tako ne smejo nositi pustnih mask potniki pri mejni kontroli. Zakon o varnosti cestnega prometa namreč določa, da voznik med vožnjo ne sme uporabljati opreme ali naprav na način, ki bi zmanjševale njegovo slušno ali vidno zaznavanje ali zmožnost obvladovanja vozila torej mask, slušalk, telefonov in podobno. Kdor bo ravnal v nasprotju z določbami omenjenega člena, ga čaka globa v višini 120 €.

Prav tako pa opozarjajo, da so lahko pri morebitnem nenadnem zaviranju ali prometni nesreči nevarni razni pripomočki npr. deli pustnih mask, palice, orodje in drugi predmeti, zato svetujemo, da jih pospravite v prtljažnik vozila.

Vse tiste, ki se boste kot vozniki odpravljali na različna praznovanja in pustne zabave ali se vračali z njih, opozarjamo, da se vzdržite pitja alkoholnih pijač, ki zmanjšujejo sposobnost za vožnjo.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE