Policijsko poročilo PU Celje: 4. 6. 2012

04. 06. 2012 09:37

Po poročanju policistov PU Celje je bilo v petek ponoči v Arnovskem gozdu vlomljeno v gostinski lokal. Neznanec je iz predala točilnega pulta odtujil 400 €, za dodatnih 200 € škode pa je povzročil z vlamljanjem.

Sobotno dogajanje je zaznamovala drzna tatvina. V soboto okoli pol petih zjutraj so na počivališču Tepanje trije neznanci zbudili potnike ki so počivali v vozilu in jih zvabili iz vozila, jih zamotili in jim ukradli dve torbici  z dokumenti in gotovino. Poleg tega so ukradli še  tri GSM aparate.

Na Polzeli so policisti v soboto ponoči obravnavali tatvino gorskega kolesa znamke Merida, tip MATTS, zeleno črne barve. Kolo, vredno okoli 1.000 €, je bilo parkirano pred stanovanjsko hišo.

V isti noči so policisti vlom obravnavali tudi v Šoštanju, kjer je bilo vlomljeno v gostinski lokal. Storilec je odnesel televizor in lastnikom  povzročil za okoli 1300 € škode.

V soboto so bili policisti obveščeni še o vlomu v vikend v Topovljah, na območju Policijske postaje Žalec. Lastnica pogreša dva ležalnika, nekaj posode, plinsko jeklenko in več odej.

Včeraj so policisti v Celju obravnavali tatvino osebnega vozila BMW 320 d, bele barve, registrskih oznak CE CF-818. Neznanci so vozilo odpeljali s parkirišča Ljubljanske ulice. Lastnik ocenjuje, da je s tatvino oškodovan za dobrih 22.000 €.

Včeraj so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, podobni, kot se je v soboto ponoči zgodila na počivališču v Tepanje. Včeraj  zjutraj okoli treh sta neznanca na avtocestnem počivališču Lopata okradla državljane Romunije, ki so počivali v parkiranem vozilu. Ko so Romuni okoli 3. zjutraj nameravali nadaljevati pot, je do vozila prišel neznanec, najverjetneje tujec, potrkal na vrata in pričel kazati na zadnje kolo in tako potnike prepričal, da so izstopili iz vozila. Tujec se je nato vrnil k svojemu vozilu. Medtem, ko so potniki gledali kaj je narobe s kolesom je drugi neznanec iz avtomobila ukradel dve ženski torbici z dokumenti in denarjem. Neznanca sta se po dejanju s počivališča odpeljala z vozilom temnejše barve. Z dejanjem sta državljanki Romunije, stanujoči v Italiji, oškodovala za okoli 6.200 €.

Včeraj so policisti v Celju obravnavali še vlom v klet stanovanjskega bloka in sicer na Brodarjevi ulici. Pogrešajo moško kolo, vredno okoli 400 €.

Za konec še o prometni nesreči, ki se je v petek okoli 15. ure zgodila na regionalni cesti izven naselja Polzela. 57-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Andraža pri Polzeli proti Polzeli. Izven naselja Polzela je trčil vozilo, ki je  vozilo pred njim in ustavilo na vozišču. 45-letna voznica je vozilo ustavila zato, da bi iz vozila izstopila njena 48-letna sopotnica. Voznik je v stoječe vozilo trčil, ko je  48-letna sopotnica odprla vrata, da bi izstopila iz vozila. V trčenju se je potnica hudo poškodovala, voznica pa lažje.

Sicer so policisti ta konec tedna na Celjskem obravnavali 27 prometnih nesreč. Deset voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, so pridržali, štirim večkratnim kršiteljem pa so zasegli vozila.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 14,371 seconds.