Policijsko poročilo PU Celje: 4. 7. 2011


V petek so žlico delovnega stroja neznani storilci ukradli iz delovnega stroja, parkiranega na delovišču v Šentjurju. Lastnika so s tatvino oškodovali za dobrih 1.100 €. Z delovnega stroja parkiranega na Zdraviliškem trgu v Laškem pa so neznani storilci v petek ponoči ukradli 1.000 € vreden pokrov motorja.

Sobotno dogajanje je zaznamovala prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval voznik motornega kolesa.

Prometna nesreča se je zgodila nekaj minut pred enajsto uro izven naselja Velike Grahovše, na območju Policijske postaje Laško. 16-letni voznik motornega kolesa je vozil po lokalni cesti izven naselja Velike Grahovše, iz smeri Malih Grahovš v smeri Trobnega dola. Ko je po blagem klancu navzdol pripeljal v ostri nepregledni ovinek, je zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je takrat pripeljala 53-letna voznica osebnega avtomobila. Voznica se je motoristu sicer umikala, vendar jo je le ta vseeno oplazil po prednjem delu vozila, zapeljal v desno izven vozišča ter trčil v vogal stanovanjske hiše. Pri padcu se je 16-letni voznik motornega kolesa, ki je vozil neregistrirano vozilo, brez ustreznega vozniškega dovoljenja, hudo poškodoval.

V nedeljo zjutraj so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na Mariborski ulici v Slovenskih Konjicah. Neznanec je ukradel več izdelkov iz zlata, več vrednejših ur in tri slike ter lastniku povzročil visoko materialno škodo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so policisti ta konec tedna pridržali devet voznikov in zasegli enajst vozil.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE