Policijsko poročilo PU Celje: 4. 8. 2011


Včeraj so policisti na celjskem območju obravnavali enajst prometnih nesreč, osem kaznivih dejanj in osem kršitev javnega reda in miru.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali dva voznika. Eden od njiju, 62-letni voznik kolesa z motorjem, je imel že okoli pol desetih dopoldne 1,17 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Šmarski policisti so ga ustavili na Sladki gori.

Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem so včeraj okoli osmih zjutraj ustavili voznika  osebnega vozila Citroen Berlingo, ki je na relaciji Kotlje – Ravne z vožnjo ogrožal sebe in ostale udeležence v cestnem prometu. Prehiteval je čez neprekinjeno črto v nepreglednem ovinku, vozil z neprilagojeno hitrostjo in napravil še več drugih cestnoprometnih prekrškov. Z nerazumno vožnjo si je prislužil plačilni nalog in obdolžilni predlog, ki ga bosta stala okoli 1.500 €. Ker je vozil vozilo brez vozniškega dovoljenja so mu policisti vozilo zasegli.

Poleg omenjenega so včeraj policisti zasegli še dve vozili.

Včeraj ob 18.00 uri se je v Celju, na Mariborski cesti, v neposredni bližini objekta Mariborska cesta 220, zgodila prometne nesreča, v kateri je bila udeležena voznica kolesa s pomožnim motorjem znamke Piaggio, tip Ciao, modro zelene barve. V razgovoru z udeleženko je bilo ugotovljeno, da je vozila iz smeri Vojnika proti Celju, kjer jo je začela prehitevati kolona kolesarjev, zato se je umaknila na bankino vozišča. Ko se je ponovno vključila na vozišče je za njo pripeljal neznan voznik  neznanega vozila in trčil v njeno kolo s pomožnim motorjem. Voznica  je  padla na desno stran vozišča in se lažje poškodovala.

Očividce prometne nesreče policisti prosijo, da pokličejo na telefonsko številko Policijske postaje Celje 54 26 400 ali na številko 113 oziroma anonimno številko policije  080 1200 in pomagajo razjasniti okoliščine prometne nesreče.

V Orli vasi so policisti obravnavali vlom v gospodarsko poslopje. Storilec je odnesel varilni aparat, dve kotni brusilki in vrtalni stroj.

V Grajski vasi pa so obravnavali vlom v počitniško hišico. Pogrešajo LCD televizor in samohodno kosilnico.

V Prevaljah so policisti včeraj obravnavali vlom v klet stanovanjskega bloka. Lastnik pogreša več alkoholnih pijač vrednih okoli 450 €.

Milena Trbulin

TISKOVNA PREDSTAVNICA

POLICIJSKE UPRAVE CELJE