Policijsko poročilo PU Celje: 5. 1. 2016

05. 01. 2017 09:36

Današnje javljanje o obravnavanih varnostnih dogodkih včerajšnjega dne policisti PU Celje pričenjajo z obvestilom o delovni nesreči s smrtnim izidom.

Do nesreče je prišlo okoli poldneva ob srednje napetostnem daljnovodu Rakovec – Hudinja. Pri odstranjevanju drevja in vej je 33-letni državljan BIH, delovodja podjetja iz Spodnje Rečice, ki je pogodbeno opravljalo dela za Elektro Maribor, splezal na drevo in z ročno žago na teleskopskem ročaju obrezoval veje v višini žic daljnovoda.

Ob tem je prišlo do stika in električnega udara. Padel je z višine okoli osmih metrov na gozdnata tla strmega pobočja. Zaradi udara elektrike in padca z višine je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl. V prisotnosti preiskovalne sodnice, državnega tožilca in delovnega inšpektorja, so policisti opravili ogled kraja. Po vseh zbranih obvestilih bodo podali poročilo na pristojno državno tožilstvo.

V zgodnjih jutranjih urah so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju tatvine. Na Opekarniški cesti v Celju je neznani storilec s parkirišču pri Mercatorju odtujil osebni avtomobil znamke NISSAN QASQAI, registrskih oznak CE AR-901. Vozilo je bilo nevozno zaradi okvare zavor. Lastnik je oškodovan za okoli 7.000 €.

V dopoldanskih urah so policisti na Cesti na Roglo opravili ogled kraja kaznivega dejanja vloma. Neznani storilec je preko noči vlomil skozi vhodna vrata ene izmed prodajaln trgovskega centra. Iz notranjosti je odtujil za okoli 10.000 € prenosnih računalnikov in GSM aparatov.

V zgodnjih popoldanskih urah so policisti na Bevkovi ulici v Žalcu obravnavali vlom v kletne prostore. Neznanec je preko praznikov poškodoval ključavnico na vratih kleti in iz notranjosti odtujil nekaj litrov žganih pijač in vina v skupni vrednosti okoli 50 €.

Okoli petnajste ure so policisti v Šmartnem ob Paki opravili ogled kraja prometne nesreče. Pri kamnolomu Podgora je 60-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in trčil nabrežino. Ob trčenju se je lahko telesno poškodoval, 52-letna potnica na prednjem desnem sedežu pa je utrpela hude telesne poškodbe. Zaradi povzročitve prometne nesreče ga bodo policisti kazensko ovadili na pristojno državno tožilstvo.

V večernih urah so policisti na avtocestnem postajališču Zima pri Celju 26-letnemu državljanu Pakistana zaradi vožnje s ponarejenim vozniškim dovoljenjem zasegli osebni avtomobil. Kršitelja so pridržali in mu izrekli globo. Zaradi storjenega kaznivega dejanja zoper pravni promet ga bodo tudi kazensko ovadili.

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
148 queries in 1,721 seconds.